Кметът на Радомир под медийна атака, защото спазва закона

7374
Кметът на Радомир под медийна атака, защото спазва закона

Типичен пример за пълна несъвместимост между закон и социално поведение изпита на гърба си кметът на Радомир Пламен Алексиев. Той си навлече медийно внимание заради опита си да спази закона – от страна на "Вяра нюз", защото, според изданието, е изгонил от общинско жилище жена с 9 деца.

Алексиев потвърди пред Actualno.com, че изрично е отказал да пусне в общинско жилище 37-годишната Златка Русева, която има 9 деца, като най-голямото е на 20 години, а най-малкото – на годинка и шест месеца. На всичкото отгоре Русева е бременна в седмия месец с десето дете. Причината за отказа на градоначалника да даде общинско жилище на многолюдното семейство е, че Русева не е представила трудов договор, за да е сигурно, че ще си плаща наема, което е изискване по наредба, заедно с необходимостта от постоянно жителство в Радомир и редовно плащане на наем. Специално в случая на Русева изискването за трудов договор е особено наложително, защото тя вече дължи 4000 лева наем за ползване на общинско жилище, стана ясно от думите на кмета. На изричен въпрос на Actualno.com колко е месечният наем на такова жилище в Радомир, г-н Алексиев отговори, че зависи от големината на жилището, но става въпрос за 40-50 лева месечно.

Семейството на четиризнаците получи общинско жилище

Семейството на родените в Русе четиризнаци получи днес ключовете от общинско жилище. Те бяха връчени на бащата Ерхан Ахмедов от кмета П...

Златка всъщност не е живяла в общинско жилище от 1 година. Последната година тя е прекарала във ведомствено жилище на Заводът за тежко машиностроене в Радомир. Кметът уточни, че тя дължи 800 лева наем за престоя си там.

Хората се сърдят, когато пуснем семейството в общинско жилище – те не живеят така, както предполагат правилата на етажната собственост. Имаше случаи, при които бяха отвъртели крановете на водата и други апартаменти бяха наводнени. Има и множество оплаквания от кражби, обясни кметът.

Гледната точка на Златка

"Досега живеех на квартира под наем. Отидох на приемен ден при кмета Пламен Алексиев и поисках да ми бъде предоставено общинско жилище. Той ми каза, че имам старо задължение и следва да внеса сумата от 100.00 лева по сметка на общината. Обещах му, че при настаняването ми под наем в общинско жилище всеки месец ще плащам новия наем и част от старите суми. На 06.03.2017 година платих последните 100.00 лева, които имах, и не ми останаха средства да купувам храна на децата. Повече от три години съм на частна квартира". Това е написала в писмо до прокуратурата Златка Русева.

Надпреварата за ромските гласове на предстоящите избори започна

Битката за ромските гласове на предстоящите парламентарни избори започна. Това едва ли е случайно – простите изчисления сочат, че...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЕРНИК:

Община Перник преобърна представите за града си с гениален маркетинг ход

Пиян тийнейджър преби майка си и баба си в Перник

Десетки семейства в Перник не могат да спрат парното си през лятото

Авария остави Перник без парно и топла вода

Квартал в Перник остава без парно и топла вода за денонощие

Със символична първа копка бе дадено начало на реконструкцията на довеждащ водопровод и помпена станция „Опалово“

Центърът на Перник без вода

Начало на "Сурва": Рекорден брой участници в най-големия маскараден фестивал в Европа (СНИМКИ и ВИДЕО)

Перник обяви петък за неучебен ден заради "Сурва"

Времето е спряло: Мизерни условия в болницата в Перник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com