Акция "24 часа контрол на скоростта" ще се проведе на територията на страната

8241
Акция "24 часа контрол на скоростта" ще се проведе на територията на страната
Снимка: БГНЕС

Специализирана полицейска операция "24 часа контрол на скоростта" е планирана от 6 часа на 11 март до 6 часа на 12 март на територията на цялата страна, съобщават от ГД "Национална полиция".

Акцията е във връзка с поетите ангажименти за участие на страната в инициативите, организирани от Европейската мрежа на службите на пътна полиция /TISPOL/. По време на операцията ще се осъществява контрол върху скоростта на моторните превозни средства в населените места, по главните пътища и автомагистралите, както и по третокласната пътна мрежа.

Британската полиция е изпуснала следите на 400 изнасилвачи

Полицията във Великобритания няма представа къде са 400 доказани насилници, които би трябвало да следи. Сред тях има и мъж, изнасилил д...

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често срещани във всички европейски държави. Те са признати като най-сериозната причина за тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа. И в България голям процент от сериозните пътни инциденти, с жертви и пострадали, са причинени поради движение с превишена или несъобразена скорост. Статистиката сочи, че през миналата година по тази причина са настъпили 2566 (38%) от тежките ПТП, при които са загинали 318 (52%) и са ранени 3293 (39%) души. Установените нарушения на ограниченията на скоростта през 2014 г. са 123 067.

За първи път през октомври миналата година на територията на страната се проведе аналогична специализирана полицейска операция "под наименованието "Сигурни пътища", уточняват от ГДНП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика