X
 
 

Антикорупционният шеф се скри от въпроса защо е ипотекирал тераса от 186 квадрата, а казва, че не е негова

7436 31
photo of Антикорупционният шеф се скри от въпроса защо е ипотекирал тераса от 186 квадрата, а казва, че не е негова
Снимка: БГНЕС
Пламен Георгиев е все още на поста си като председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), защото срещу него няма подаден официално сигнал заради имотната му сага. Това каза самият Георгиев, отговаряйки на журналистически въпроси, включително тези на Actualno.com. И призова да бъде подаден сигнал срещу него - "нека се подаде сигнал в прокуратурата, в парламента, в нашата комисия.. има хиляди органи".

Запитан как ще проверява безпристрастно хората, които твърди, че го заплашват, след като за самия него има сериозни неясноти относно имуществото му, ръководителят на КПКОНПИ заяви: "Атаките срещу мен идват от един и същ център - олигарсите, които са недоволни, че има борба с корупцията" и изтъкна, че има внесени искове за 3 млрд. лева. Вие какво очаквате, че всичко ще бъде безпроблемно", продължи припряно той, отбягвайки журналистическите въпроси за терасата със сауната, която е ипотекирал, въпреки че твърди, че била обща част. Ръководителят на КПКОНПИ не отговори и дали комисията ще се самосезира за неговото имущество.

Протест с искане за оставката на ръководителя на Антикорупицонната комисия - заради корупция

"Човекът, който трябва да разследва корупцията и незаконно имущество, излъга държавата, медиите и обществото за собствения си имот! Иск...

Вместо отговор на този въпрос той предложи друго: "Мога да ви кажа как вървят проверките на другите замесени (бел. ред. - на Цветанов и бившия му служител Симеон Велков) - в рамките на 4-5 дена сме установили нотариуса. Всички сделки са изповядани при един и същ нотариус, това ни направи впечатление. Обаче, разбира се, не можем да кажем, че има някаква конкретна връзка, защото това е нормална практика фирмите да изповядват. Изискали сме всички сделки извършени от фирма "Артекс" от 2007 година, проверили сме всички техни сделки, сега анализираме дали има други лица. В момента текат 4 проверки - проверката на бившата зам.-министърка Колева, на г-н Цветан Цветанов, на г-н Вежди Рашидов и също така проверката, която е на г-жа Цачева. Установихме, че част от сделките са осъществявани от юридически лица, т.е. не всички са закупували имотите като физически лица. Събрали сме цялата информация за фирмите, отделно сме изискали приемането на едно решение в НС, във връзка с измененията на ЗУТ (бел. ред. - т.нар. поправка "Артекс", приета на 25 януари, 2017 година), имаме всички обсъждания в парламентарните комисии, имаме гласуванията, за да установим кой кака е гласувал (бел. ред. - Actualno.com го установи в рамките на 1-2 часа при кръстосана проверка от екселската таблица в съответната стенограма на парламента), искали сме справка от Сметната палата дали има дарения на политически партии от фирма "Артекс" и не само от нея. Установили сме всички фирми на сем. Мирянови и сме изискали за всичките фирми дали тези фирми имат някаква политическа връзка с политически партии под формата на дарения, каквито и да са те. Това е изискана информация. Изискали сме също информация за всички фирми, осъществявали надзора върху жилищните сгради на "Артекс" и анализираме и там същите въпроси", разказа Георгиев. И продължи:

"За старата проверка - искате да коментирам едни качени неподписани документи в някакъв сайт (бел. ред. - става въпрос за преписката на столичното звено на КПКОНПИ, подписана от Георги Апостолов и показваща разминавания относно имуществото на Цветан Цветанов за поне 400 000 лева). Тези неподписани документи в момента се анализира дали изобщо отговарят на истината, защото се качиха някакви неща в медийното пространство. Как очаквате да се коментират някакви документи, които някой качил без подпис - това не е документ, това е несериозно. Крайно време е да се разбере, че в тази държава трябва да се спазват правилата и да се коментира и да се изнасят факти само когато наистина имаме годни доказателства".

Стана ясно и, че на Георгиев е назначена охрана от НСО - заради отправена заплаха срещу него. "Беше една заплаха, която получих съвсем официално, беше сериозна, заради което имам охрана от НСО. След тази заплаха вече започнаха и медийните атаки, което беше напълно очаквано. Аз няма да се обяснявам. Нека тези хора, които имат незаконни средства – те да се обясняват, не аз", уточни Георгиев.

Накрая той премина в реторика относно качеството на работата, която върши заедно с колегите си от КПКОНПИ: "Истината е много проста – на тези хора (бел. ред. - Георгиев така и не говори с имена) не им харесва, че се оцени от европейските партньори и ЕК в докладите,че в България вече има ефективна борба с корупцията. Ако тази ефективна борба с корупцията не се харесва на някои това е техен проблем – нито ще ме разколебаят, нито ще ме отклонят, нито вие (бел. ред. - журналистите) можете да им помогнете...", после уточни, че нямал предвид всички журналисти.

Започва проверка за апартаментите на Цветанов, Цачева, Рашидов и Колева

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) започва проверка по медийните пуб...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 9 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Гьон сурати - ГРОБари !
 • Боко Мазника от БРЕГ 9.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  При управлението на ГЕРБ и ОП, нещата в страната са неспасяеми!!! Подслушване, репресии, псувания, заговори, интриги, простотии и др. !!! Смешникът Борисов със своята маша Цветанов докараха държавата до тази ситуация!!! Смешникът Борисов и Цветанов бавно и неотвратимо вървят към пандиза!!! В най-новата история на България само един факт е по-срамен от управлението на Смешникът Борисов и това виж още ›› е фактът, че Смешникът Борисов и Цветанов са още на свобода!!! Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 9.2 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Човекът, който има отговорност и е натоварен с държавната власт да се бори с корупцията трябва да е прозрачно чист!!! Оказва се, че не е така. При шефа на КНКОНПИ Пламен Георгиев има разминаване в цените на имотното му състояние, става въпрос не само за занижаване на цените, а за жилищно пространство, като се тълкува като общи части!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 9.3 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Няма подозрения – Мафията ГЕРБ и ОП плаща такса ”Спокойствие” на ДПС!!! Става дума за изнудване!!! Въобще не става дума за религия, а за задължения на всички български граждани, фирми, организации!!! Всички организации плащат своите данъци!!! Става дума за опрощаване на данъци, което е против конституцията и против здравия разум!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 9.4 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Мафията ГЕРБ и ОП са най голямата напаст върху Българския народ!!! Цигани, Бандите, Крадци, Убийци, Измамници, Лъжци и Манипулатори всички тези са в Мафията ГЕРБ и ОП!!! Мафията ГЕРБ и ОП се управлява от Смешникът Борисов!!! Дано скоро Мафията ГЕРБ и ОП да паднат от властта и всички те да влязат в затвора, където им е мястото!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ ! виж още ›› !!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 9.5 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Групировката ГЕРБ и ОП действат като старите групировки - изнудват, крадът, присвояват нагло и още по-нагло слага лепенки ГЕРБ и ОП!!! Ако си от ГЕРБ и ОП ставаш за всичко, но проблемът е, че само съдии, прокурори, полицаите, тъпанари, мафиоти и мутри са в този отбор на мафията!!!! Проверки и обиски МОГАТ да се правят навсякъде, но трябва съдебно решение !!! Не може КПКОНПИ и полицаите да безчинс виж още ›› тват навсякъде !!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 9.6 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Мафия на ГЕРБ и ОП започнаха да използват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници!!! Опитват се да смажат тези, които показват как ГЕРБ и ОП - тази организирана престъпна група, разграбва България!!!. Това няма да спре умният български гласоподавател!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка виж още ›› “ !!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 9.7 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Мафия на ГЕРБ и ОП е овладяла всички институции в държавата, както и всички медии. С малки изключения. Така омертата се спазва, но тя наказва всички. Унизена България се отдалечава все повече от Европейските ценности. Смешникът Бойко Борисов, без срам и притеснение ни унижава навсякъде по света. Наскоро дори и в ООН. Европейската сцена вече му е тясна. Смешникът Бойко Борисов не спира да говори виж още ›› простотии, хвалби и лъжи. Също като при безразборното строителство навсякъде в страната. Не стига, че мафиотите на ГЕРБ и ОП ни ограбиха, но вече ни натрапват и какво да гледаме, слушаме и "ценим" !!! Обезличаването на нацията води до нейното намаляване, чувствително и безвъзвратно!!! Метастазите са обхванали всички области на живота у нас и населението няма защита от тях. Но защо българският народ, не иска да се защитава??? Но малкото борещи се с тях са все по-притиснати и безпомощни!!„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 9.8 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев се е сдобил с два имота на възлови места в София за много по-ниски цени от реалните!!! Единият се намира на около 200 метра от ул. „Латинка“, приютила новодомеца Цветан Цветанов!!! Точно в този скъпарски район Георгиев е платил за апартамента си по 850 евро на кв. м.!!! В този скъпарски район за по-малко от 1500 евро на кв. м. посмъртно не може да се намери им виж още ›› от!!! До смешникът Бойко Борисов и депутати от ГЕРБ и ОП, смятате ли, че шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев има морално право да извърши проверка на скандалните имотни сделки??? „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 9.9 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 1 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Щом е ГЕРБаджия - значи е крадец, мошеник !
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 1 !
 • Ехо 7 Ехо преди 5 месеца Профил на трол?
  Айде бе, Актуално, напънете се малко! Не може да няма един не корумпиран от Герб! Намерете го и пишете за него! Сега оставам с впечатление, че всички български политици са крадци!
 • Actualno.com 7.1 Actualno.com преди 5 месеца Профил на трол?
  Продължаваме да търсим, не губим надежда!
  : 1 !
 • Анонимен 7.2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Кмета на Нови Пазар - с трети апартамент във Варна
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.3 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 1 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  ОСТАВКА!
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 1 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Значи, не може да се изнасят документи в медии - било несериозно, а когато свинските медии тиражираха противозаконно избрани фрагменти от СРС-тата по делото Иванчева и Петрова, тогава прокуратурата и КОНПИР ги ползваха за ПР и можеше? Оставка, гражданска конфискация на апартаментите и гаражите и за дълго в килия без прозорец!
 • Боко Мазника от БРЕГ 5.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 1 !
 • Ана Тема 4 Ана Тема преди 5 месеца Профил на трол?
  Защо в България крадците и Моше ниците биват охранявани - дребните - от Съдебната охрана, а големите - от НСО? Не може ли охраната да се поеме от една институция само !? Много по-евтино ще ни излезе на нас - данъкоплаЧещите!
 • Нико 4.1 Нико преди 5 месеца Профил на трол?
  Най-евтината охрана осигурява Централният софийски затвор.
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 4.2 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 1 !
 • Иво Петков Христов 3 Иво Петков Христов преди 5 месеца Профил на трол?
  Иска им се на комунягите от БСП/БКП никой да не ги разследва откъде са се сдобили с несметни богатства. Затова сега целят отстраняването на прокурора- имал бил тераса. Боже, боже- комунистическите олигарси имат дворци и милиони, взели за покривна тераса да говорят Педерасти. Лъжци. Сплетници . Престъпници!
 • Боко Мазника от БРЕГ 3.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 1 !
 • Редактор 2 Редактор преди 5 месеца Профил на трол?
  Нищо корупционно няма в Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), само престъпление (документарна измама и укриване на доходи) А най-вероятно и използуване на служебно положение за лично облагодетелствуване. За съжаление в беззаконовата ни държава, за високите етажи на властта това не е наказуемо. А за морала - както е известно, престъпниците нямат такъв , независимо от политическата им принадлежност. виж още ››
 • Боко Мазника от БРЕГ 2.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Тоя е най зле. Оставка и на него и тези които са го назначили. Конфискувани на цялото му имущество
 • мими 1.1 мими преди 5 месеца Профил на трол?
  Чак пък да е най-зле. Има и доста по-зле от него (разбирай, с много по-вече открадната народна пара). Но този е отвратително нагъл - хем краде по най-глупав начин, хем ти обяснява какъв борец за справедливост е, целият в бяло.
  : 1 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Цецко "води хорото" !
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 1.3 Боко Мазника от БРЕГ преди 5 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 1 !
Нагоре