Антоанета Цонева: И ДАНС, и МВР ни казаха официално, че Орешарски лъже

7462
Антоанета Цонева: И ДАНС, и МВР ни казаха официално, че Орешарски лъже
Снимка: БГНЕС

Очевидно е, че твърдението на Пламен Орешарски, че протестите срещу него са „стимулирани”, е лъжа. Това заяви едно от лицата на „Протестна мрежа” Антоанета Цонева пред Нова телевизия.

Зададохме официални въпроси по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) относно твърдението на бившия вътрешен министър Цветлин Йовчев пред КСНС, че протестите са платени. И от МВР, и от ДАНС ни отговориха, че няма данни Йовчев да е получил информация, на база на която да изкаже твърдението си. Еднозначно ДАНС и МВР ни казват – на запитването на „Протестна мрежа”, на каква база тези двама бивши управници манипулират обществото, подчерта Антоанета Цонева.

Босия отново обстреля парламента с домати, някои депутати са омазани

В първия ден след ваканцията Николай Колев-Босия посрещна депутатите със залп от домати. Служители на НС отвътре се опитаха да почистят...

Две години след края на протестите Орешарски отново говори за стимулирани протести. А в отговорите до „Протестна мрежа” се казва, че най-малко в 11 случая има неоторизиран достъп до масивите с информация на службите за сигурност. В ДАНС е имало поне двама служители с неоторизиран достъп. Срещу единия не е имало производство, защото е изтекла давността, възмути се Цонева.

След падането на кабинета "Орешарски" виждаме, че всяка формула на овластяване на народа се орязва – например изборният референдум. Какво остана от него - един въпрос, а и за него не се говори много в медиите. Освен това – неприет антикорупционен закон, Законът за НСО, изброи Цонева. Властимащите не желаят да отстъпят позиции и да овластят хората, а използват пропаганда и службите, за да внушават, че всяка съпротива е безсмислена. Съпротивата е манипулирана, платена, според внушението, категорично каза Цонева. Всички тези въпроси са важните, а не Орешарски, който е на изхода на историята, завърши активистът на „Протестна мрежа”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com