Атанас Атанасов се заяде с bTV: Разгорещи се за Пеевски, за президента и ракетите С-300

6721
Атанас Атанасов се заяде с bTV: Разгорещи се за Пеевски, за президента и ракетите С-300
Снимка: БГНЕС

Развиват се процесите – така лидерът на ДСБ о.з. генерал Атанас Атанасов на въпрос как така се стигна до това Делян Пеевски да иска да контролира десните т.е. ПП-ДБ по темата корупция. "Делян Пеевски използва сегашната ситуация да си прави публичен ПР – може би някъде зад граница имат нужда да чуят това", добави той, явно напомняйки за санкциите срещу Пеевски.

ОЩЕ: "Това са лични въпроси": Пеевски не каза обжалва ли британските санкции срещу него (ВИДЕО)"

"По-какъв начин установиха, че са спонсори? Или може би ГЕРБ изпищяха, че в списъка няма техни спонсори? Спонсори на "Демократи за Силна България" в този списък няма", обобщи Атанасов и призова медиите да питат другите партии, ако установят, че има техни споносори. Кой ще ги отпусне тези пари – Европейската комисия, тя така ли прави, раздава промоции, каза още лидерът на ДСБ колко е абсурдно според него случващото се.

Същевременно Атанасов се съгласи да има пълна прозрачност и създаване на поредна парламентарна комисия – в случая за териториалните планове в рамките на Плана за възстановяване.

ОЩЕ: ГЕРБ показа таен списък за финансиране на спонсори на ПП-ДБ и иска оставки (ВИДЕО)

На няколко пъти обаче той се раздразни от въпросите, които му поставяха в сутрешния блок на bTV и попита водещите на сутрешния блок на телевизията Златимир Йочев и Мария Цънцарова дали няма на следващите избори да се превърнат в "кадрова банка на ГЕРБ", както стана с Антон Хекимян: За Хекимян анализирахме. А за bTV? Йочев и Цънцарова обаче се защитиха, че се е кандидатирал Хекимян, като Цънцарова добави, че те имали много въпроси към Хекимян.

Политическата реалност

Атанасов се защити от служебния министър на отбраната на Румен Радев и негов съветник Димитър Стоянов. "Доколкото знам, генерал Стоянов е авиационен инженер – нека не ми дава съвети как се работи в областта на контраразузнаването", отвърна Атанасов, след като вчера Стоянов напомни, че той е бил начело на службите през 1997 година, когато започва казусът с Руската църква: Можем да дадем и всичките си ракети С-300 на Украйна. Говори бивш военен министър на Радев.

"Бившите министри от служебното правителство не могат да излязат от обувките си на министри – те вече не са такива. В тази огромна сграда на Президентството е пълно с хора – какво работят те? Общо взето играят ролята на неформална опозиция", продължи Атанасов и увери, че България дава "едноцифрено число ракети" за системи С-300 на Украйна: "Няколко ракети ще бъдат дадени на Украйна, защото не могат да бъдат използвани". За Атанасов, Димитър Стоянов прави внушения, че ще дадем всичките си ракети.

"Знаете ли каква е била операцията на ДАНС над руския шпионаж – да му слага чадър", ядоса се Атанасов и поиска оставка на председателя на агенцията Пламен Тончев. "Бил е насърчен да направи това, убеден съм в това", продължи лидерът на ДСБ, обвинявайки Тончев, че си позволява политическо поведение и допълвайки, че насърчаването "може би идва от президента". "Става въпрос за шпиони в расо", каза Атанасов за случая с експулсираните руски и беларуски свещеници и с уточнение, че Васиан Змеев от 5 години е в България - трябвало ли още 5 да седи, за да нанася щети? Според лидера на ДСБ, каквито и доклади да даде ДАНС, те не могат да предадат какво е свършено като работа от агенцията като дух и намерения.

ОЩЕ: ДАНС да каже дали български митрополити са под влияние на руските служби: Горан Благоев в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кандидат-депутати в спор за данъците, доходите и бъдещето на България

Сачева намекна, че ГЕРБ може да предложи Борисов за премиер след изборите

Главчев увери "Прозрачност без граници", че изборите ще са честни и прозрачни

Главчев: България няма да е пречка пред Скопие по пътя към ЕС, но имаме условие

Малките партии искат повече пари за предизборна реклама

Анализатори: Чака ни римейк на сглобката, но с писмено споразумение

"Сини като знамето на ЕП и зелени като гората в България": ЦИК показа бюлетините за вота 2 в 1

След поредната катастрофа с жертви: Калин Стоянов иска драстичен скок на глобите

Киселова: Приетата забрана за реклама на хазарт е противоконституционна

ПП-ДБ искат извънредно заседание на НС заради увеличението на пенсиите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика