Бареков: Готов съм да седна на една маса с всеки

22005
Бареков: Готов съм да седна на една маса с всеки
Снимка: БГНЕС

"ББЦ се очертава като сериозен фактор в следващия парламент. Ние сме за това да бъде направено възможно най-скоро управляващо мнозинство и правителство съобразно конституционните срокове и необходимата прозрачност". Това заяви пред ПИК Николай Бареков преди заседанието на коалиционния съвет на България без цензура и преди първата сбирка на новата му парламентарна група.

Политикът сподели, че е предпочел да се наспи хубаво след изборите вместо да мисли за политически интриги.

Дончев: Формат "ГЕРБ - ДПС" е невъзможен

Формат "ГЕРБ - ДПС" е невъзможен, увери пред bTV Томислав Дончев от партията на Бойко Борисов. Каквото има да се случва, то ще бъде съ...

"Всички политически лидери трябва да направим крачка назад. Това ни бе подсказано по един категоричен начин от избирателите. Кабинетът трябва да има ясна политическа подкрепа на основа приоритетите на България като европейска държава и евроатлантически партньор. Много са важни са и реформите в областта на икономиката, здравеопазването и енергетиката. Кабинетът трябва да бъде излъчен от парламента", категоричен е Бареков.

На въпрос дали би участвал в преговори с Бойко Борисов, Лютви Местан, Михаил Миков, Сидеров, Симеонов и Първанов, той отговори: "Нека да оставим на страна личното его и личните пристрастия. Готов съм да седна с всеки на една маса, стига това да стане пред медиите. Готов съм да преговарям с Борисов, Сидеров и Местан. Лично аз смятам, че за да бъдат проведени по-лесно преговорите, ние от ББЦ ще си излъчим преговорен екип. Това ще стане още днес на заседанието на Коалиционния ни съвет и на парламентарната ни група".

"Ние политическите лидери трябва да се смирим и да си сложим егото зад вратата. Трябва да направим крачка назад, за да направи народът две крачки напред. Този парламент отразява настроението в обществото такива каквито са те. Вижда се, че има повишена тревожност от страна на народа към случващото се в българската политика през последните две години", допълни Бареков.

Според него ниската избирателна активност се дължи на партиите, които са управлявали страната през последните няколко години.

Татяна Дончева и Светльо Витков взимат субсидия

"Движение 21" на бившия депутат от БСП Татяна Дончева и "Глас народен" на музиканта Светослав Витков засега са единствените партии с ре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика