Bird.bg: IP-адресът, от който бяха пратени снимките с чекмеджето, е известен отдавна

15912
Bird.bg: IP-адресът, от който бяха пратени снимките с чекмеджето, е известен отдавна
Снимка: БГНЕС

IP-адресът, от който бяха пратени снимките с чекмеджето, беше оповестен преди две години, но прокуратурата не намери за нужно да проучи на кого се води устройството, ползващо мобилен интернет от А1. Това написаха на своята страница във Facebook от Bird.bg. Според разследващите журналисти, адресът е активен и в момента и се намира във Варна.

Темата стана отново актуална тези дни, след като председателстващият комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент Томаш Здеховски заяви в сряда, че е получил данни, че снимките и видеото на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчетата и пачките в нощното му шкафче са били манипулирани. Данните се базират на петорна компютърна експертиза, назначена от българската прокуратура, обяви той, като уточни, че са били анализирани кадрите, заснети в резиденция "Бояна" и предизвикали политически скандал у нас. "Има много несъответствия в резолюцията на банкнотите в сравнение с другите обекти на снимките, на водните знаци, холографските стикери, светлината и сенките на обектите", каза Здеховски. ЕНП е най-голямата формация в Европейския парламент, а неин член е и партията на Бойко Борисов - ГЕРБ.

Елена Йончева: В писмото на прокуратурата към ЕП никъде не пише, че снимките с кюлчетата са манипулирани

В писмото, с което българската прокуратура представя експертизата на снимките и видеото от спалнята на Бойко Борисов, никъде не пише с ...

Снимките от спалнята на Борисов не са манипулирани - Атанас Чобанов е убеден в това и иронизира прокуратурата

Заявлението на евродепутата накара правосъдният министър да поиска от Иван Гешев да запознае българските народни представители с тази експертиза. Министерство на правосъдието не разполага с тази експертиза, а главният прокурор е уведомил конкретен депутат от Европейския парламент, но не и българските депутати, заяви тя.

Иван Гешев се яви днес пред парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията в парламента, за да даде подробности относно изнесените твърдения от евродепутата Томаш Здеховски. "С риск да се повторя от миналата година с оглед и на новото решение на Конституционния съд вече е ясно, че главният прокурор не е длъжен да се явява в парламентарни комисии. В Правната комисия той може да представя само обобщена и аналитична информация, а не информация по конкретни досъдебни производства", коментира пред журналисти преди изслушването главният прокурор.

Прокуратурата: Видеозаписът и снимките от дома на премиера са манипулирани

Влезли Пунта Мара, Мата Космата и пан Томаш в Европарламента

Европейският депутат Томаш Здеховски направи изявление, с което заслужи вниманието на българите. Внимание в смисъл на яки попръжни. Защ...

По време на изслушването за експертизата на снимките на Борисов с кюлчетата Иван Гешев отрече да е предоставял информация на представители на една партия в ЕП. "Повече от година и половина Българската прокуратура е с постоянен контакт по различни въпроси, включително и по този, който представям днес, с Групата за наблюдение към Комисията по въпросите на демокрацията, закона и основите на правото. Искам да кажа, че в тази комисия членуват представители на всички парламентарни групи от ЕП. Съжалявам, ако допускам някаква грешка. Не става въпрос за инцидентна кореспонденция, а за лични срещи в България и в ЕП. Става въпрос за изискана или изпраща писмена информация не само по този въпрос, а по много въпроси. Мога да кажа, че е изненада, че някой се изненадва, защото също не прочетох някъде, че българското общество не е информирано. Информацията се дава при стриктно спазване на закона и Конституцията за презумпцията на невиновност", коментира още Гешев. 

Той уточни, че по този случай конкретно комуникацията с ЕП е доста интензивна и дълга. По думите му на 3 август 2020 има прессъобщение на Софийска градска прокуратура, на 22 декември 2020 има доста подробно съобщение от Софийска градска прокуратура и в този смисъл Гешев коментира, че тази информация не се различава съществено от тази в медиите. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика