БОЕЦ внесе сигнал срещу Бойко Борисов, готви още един - срещу Гешев и Пеевски за КТБ (ВИДЕО)

6336
БОЕЦ внесе сигнал срещу Бойко Борисов, готви още един - срещу Гешев и Пеевски за КТБ (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Гражданско сдружение БОЕЦ внесе два нови сигнала до прокуратурата. Първият е за купуване на гласове от страна на зам.-председателя на ДПС Халил Летифов в Гурково, област Стара Загора, който вече беше обявен и за който има свидетелски показания.

Вторият е срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за корупция. Той съдържа свидетелски показания, подписани от "неслучаен бизнесмен", които свидетелстват за това, че бизнесменът „лично е предал подкуп в размер на... следват много нули, на Бойко Борисов, за да му бъде възстановено ДДС в размер на милиони, да получи това съдействие", обяви лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев на брифинг пред Съдебната палата.

Защо се развали орташкият сговор между Борисов и Гешев?

Казват, че една картина може да замести хиляди думи. Един телевизионен репортаж, следователно, дори и без думи би могъл да бъде още по-...

"ДДС-то е било законно възбранено заради фалшиви фактури. Бизнесменът признава, че след като е предал подкупа, ДДС-то му е било възстановено. Милионите са били преведени по сметки на неговата фирма. Разказва се в детайли с имената на конкретен министър, който е съучаствал в схемата, местата, ресторантите, тоалетната, в която са предадени парите, телефонните разговори и срещите с Бойко Борисов", твърди Георгиев.

"В понеделник в 9 ч., отново тук, БОЕЦ ще ви представим няколко десетки документа и нов сигнал срещу Иван Гешев и Делян Пеевски за фалита на КТБ. Разполагаме с над 1400 оригинали на документи, в които фигурират многомилионните кредити на Пеевски, които Гешев не видя, фигурират одити, поръчани от самия Пеевски, ръкописни бележки. Тези документи са част от личен архив на главния свидетел на прокуратурата по делото КТБ Бисер Лазов. Копие ще представим на всички журналисти, а документите и сигналът ще бъдат внесени в прокуратурата", заяви още лидерът на БОЕЦ.

ОЩЕ: БОЕЦ: Прокуратурата разследва Иван Гешев по наш сигнал

Миналата седмица БОЕЦ внесе сигнали за взрива пред кортежа на Гешев от 1 май до ВКП и до ВСС. "В понеделник главният прокурор обяви пресконференция и БОЕЦ бяхме в Съдебната палата, поискахме отговори за тези сигнали. Той отказа да отговаря на журналисти. Гешев се скри и такава среща не се случи с нас, пратиха униформени да го пазят от мен. Последва обаждане от страна на Гешев към мен, че до края на седмицата ще има среща – оказа се, че ще е в петък в 11 ч. Вчера получихме официално писмо от кабинета на главния прокурор за среща на 4 очи", каза Георги Георгиев.

Тикви и каскети: какъв убийствен срам за България

България наистина посрами „Нетфликс“. Само дето второто е концерн от развлекателната индустрия, а първото – уж държав...

"Два часа по-късно получихме отговор от Инспектората към ВСС, че няма достатъчно данни по нашия сигнал за извършени нарушения на г-н Гешев. А сигналът е свързан с изнесената от Борислав Сарафов информация, че главният прокурор е издал разпореждане във връзка с разследването, намесвайки се пряко, на място да бъде заведен израелският експерт, който да направи оглед", допълни той.

"С мен се свърза служител на МВР, който ме уведоми, че аз съм издирван, за да ми бъдат връчени нов обвинителен акт и повдигнати нови обвинения – без обяснение за какво става дума", допълни Георгиев. Затова днес бе извикал адвокат Методи Лалов.

"Два часа след това получих обаждане – снощи, около 18:30 ч. – че главният прокурор се оттегля и се отказва от срещата с БОЕЦ. Попитах за причините. Получих отказ да ми бъде отговорено. Аз отвърнах, че това е поредното доказателство, че Гешев е обикновен страхливец, на когото някой му натиска копчето", смята лидерът на БОЕЦ.

Георгиев заяви, че търси Гешев за сигналите „Жоси“, КТБ, „Убийството на Пеевски“, Бойко Борисов – от пачките и кюлчетата до „Барселонагейт“. "Това са малка част от сигналите, които от БОЕЦ сме внесли до прокуратурата през годините и по които до момента няма решения", допълни той.

"В понеделник получих обаждане от КПКОНПИ за това, че по нашия сигнал срещу Гешев до ВКП е образувана светкавична проверка, разпоредена на КПКОНПИ. По наши данни тя се води от прокурор Тодор Денков", каза Георгиев и представи постановление за отказ на Денков по сигнала на БОЕЦ срещу Делян Пеевски във връзка с данните за корупция по закона „Магнитски“.

Политици с мафиотски прякори. Докога?

Това, което се случва в България, отдавна е срамно. Новото е, че срамът се интернационализира, след като Политико накратко обобщи ситуа...

Според лидера на БОЕЦ прокурор Денков обяснявал как Пеевски е „чист като сълза“ и как няма данни за извършени престъпления. "БОЕЦ правим пряка връзка. Тези разследвания срещу Гешев са под контрола на Пеевски и под контрола на неговите марионетки в КПКОНПИ", твърди Георги Георгиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика