Борисов иска, ако стане война, армията ни да има най-модерните изтребители

6181
Борисов иска, ако стане война, армията ни да има най-модерните изтребители
Снимка: БГНЕС

Държа самолетите да са нови. Когато свалят найлона от седалките, ще карат нещо добро и няма да са пушечно месо“. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на ремонтирания Зимен дворец в София, коментирайки темата със модернизацията на българската бойна авиация.

Припомняме, че вчера (1 октомври) стана ясно, че в Министерството на отбраната са получени четири предложения от три държави в процедурата за покупка на нов изтребител за армията. САЩ предлагат нови F-16 и нови F-18, Швеция - нов "Грипен", а от Италия е постъпило предложение за употребявани "Еврофайтър".

Борисов призова Радев да даде пример за единение, но не с декларации

Не може президентът Радев да използва всеки ден фразите "Ще ометем ГЕРБ", "Всички от ГЕРБ ще ометем", всеки ден да напада най-голямата ...

Държим да бъдат нови самолети, не само за да могат да охраняват нашите летци небето ни. В този размирен свят, недай Боже, ако стане война, да имаме най-модерните самолети, да могат да се бият с другите изтребители. Този самолет трябва да има реални шансове за бой, каза още Борисов. Той заяви, че са поканени летците от Граф Игнатиево, за да се запознаят с предлаганите самолети, защото според него именно те са най-добрите летци и ще трябва да летят на новите машини.

Премиерът коментира актуални вътрешни и външнополитически теми По отношение на референдума в Република Македония, министър-председателят подчерта: „Всеки един народ сам определя съдбата си. Ние само можем да кажем, че подкрепяме нашите съседи по пътя им към НАТО и ЕС“. Борисов смята, че не трябва да се бъркаме във вътрешните работи на Македония със съвети. „Оставям на македонските политици да преценят по какъв път да вървят. А ние всячески ще ги подкрепяме“, каза Борисов.

Министър-председателят също така коментира и проблемите на хората с увреждания. Той посочи, че вместо исканите 105 милиона лева, правителството ще отпусне в новия бюджет 150 милиона лева. „Винаги съм поемал отговорността. Обещал съм в новия бюджет да има 150 милиона лева повече за хората с увреждания. Борбата срещу олигархията и незаконната контрабанда ни дава възможност да заделим пари за социална политика“, поясни Бойко Борисов.

Три държави ни предлагат изтребители

В Министерството на отбраната са получени четири предложения от три държави в процедурата за покупка на нов изтребител за армията. САЩ...

Той отрече да създава напрежение в отношенията с президентската институция. "Какво сме направили ние срещу президентската институция? Единствените, които ни нападат, са те", каза Борисов. По думите му за България е хубаво, когато има кауза, каквато беше европредседателството. "Тя ни мобилизира и обединява", посочи премиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика