Борисов се зарече да участва в КСНС само ако медиите са вътре

2444
Борисов се зарече да участва в КСНС само ако медиите са вътре
Снимка: БГНЕС

КСНС беше единственото място, където отговорните хора в държавата могат спокойно да разговарят, оттук нататък ще участвам на КСНС само ако медиите са вътре. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти във връзка с публикуваната от президентството стенограма от разговорите за КТБ през 2014 г.

"Стенограмата е в моя услуга,но оттук нататък вече КСНС губи своя смисъл. Аз ще участвам на КСНС само ако медиите са вътре. В най-лошия случай, ако се извади монитор долу, както във ВСС, медиите да присъстват и да го гледат. Иначе няма да допусна след година, две или три да ме скарат с някоя съседна държава, ако сме изказали свои опасения, съображения или каквото и да било и някой реши да си направи евтин пиар с това", заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

Нинова след КСНС: Никой не говори за вътрешните заплахи

Останах разочарована от липсата на коментари за вътрешните проблеми, защото освен външни заплахи за националната сигурност, има и вътре...

"КСНС беше единственото място, където управляващи, опозиция, служба - отговорните хора в държавата могат спокойно да разговарят и да си кажат мнението по дадена тема. Ако след това ще ми държат гарес за всяка дума или ще става ясно след 2-3 години, не виждам абсолютно никакъв смисъл да се прави без медии. Така че оттук нататък моето участие ще бъде свързано само ако 100% се предава по телевизията или долу на монитори, а не след 2-3 години да ми вадят думи. Това направиха вчера", добави премиерът.

"Всички стенограми да ги разсекретят. Ако може и аз това постановление за "Грипен"-ите да го разсекретя също, да видите каква глупост - взимат решение да вземат решение да се купят "Грипен"-ите", коментира още Бойко Борисов.

За службите и Пламен Узунов

Да ги вземат всичките служби щом ги искат, всичките да ги вземат, каза заяви премиерът в коментар за искането на президента разузнаването да мине под шапката на президентството.

„Ето сега отвил се болт на кола на НСО, кой носи отговорност? Под кое разпореждане? Кой носи отговорност? Ако мога да прехвърля отговорността върху президента за всичко, още по-добре. Така ли излиза? Карате ме да си отварям устата без да го желая по никакъв начин. Най-добронамерен съм. Какво получавам”, запита Борисов.

„Вчера си стиснах зъбите, забраних на партията да правят трибунка в парламента на въпрос на Антон Кутев - нагъл въпрос, за моите назначения от страна на кадрите на патриотите”, обясни Борисов.

Във вчерашното интервю президентът отговори ли за вътрешния министър на неговото служебно правителство и сега съветник по сигурността, където би трябвало ДАНС да отиде, и разузнаването, се е направил на Хитлер. Той тогава каза ли, че това е недопустимо и аз, ако си спомняте, още вечерта уволних зам.-министъра на регионалното развитие. Казах им на патриотите „не“ и за радост те ме подкрепиха. Надявам се, че в понеделник ще видим указ за отстраняването на този съветник (Пламен Узунов – бел. ред.), сега събота и неделя не се издават укази. Вие 10 дни ни съсипахте за тези снимки, вие ни разкатахте. В ЕНП съвещание правиха за това“, възмути се премиерът.

„Виждате как от една шега, човекът се шегувал, имало карнавал, направил се. Сега трябва да му вземем главата по същата логика. Зам.-министърът беше свястно момче, отишъл с жена си на музей във Великобритания, на Мадам Тюсо и се снимал. Това му изяде главата! Когато хвърляш камъни в стъклената си къща, накрая ще се счупи и твоето прозорче. Излиза, че всеки може да си говори, когато пожелае, да хвърля камъни по стъклената си къща и да си мисли, че няма да му се счупи”, смята Борисов.

Борисов доволен от диалога в КСНС

Мисля, че днес всички дадоха един добър тон за първия КСНС на президента Радев. Това заяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на ...

„Първото, което казах на президента там (във Франция – бел. ред.) – поздрави от нашия президент, много ще се радваме да посетите България, защото президент отива при президент, такъв е протоколът. С кое заслужихме вчера ние да ни тричат по този начин? Виновни за почти всичко”, обиди се Борисов.

За инцидента в Черно море

Познавах лично Анастастов – прекрасен пилот. Това коментира Борисов във връзка с инцидента, станал по време на военно учение в Черно море.

„Пак със своите действия до последно се е борил и е спасил живота на другите двама. С г-н Каракачанов ще се видим в МВР и посмъртно ще го повишат в чин майор. В случая сме купили възможно най-добрият хеликоптер в света. Понеже застраховките не важат за военната техника, сме загубили и 50 млн. лв. вчера, освен безценния човешки живот на един прекрасен летец. Но и 50 млн. лв. – колкото са коледните надбавки на пенсионерите. Когато си говорим за такива скъпи играчки и хобита, трябва да преценяваме кое е най-важното, защото всяка сутрин показвате хора, които искате да им запълним дупките и да им ремонтираме пътищата. Другите показвате хора в неравностойно положение, които също поставят своите проблеми. Други поставят проблеми, свързани с пенсиите. Поели сме ангажимент към образованието за учителските заплати – физкултурните салони“, заяви Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Лорер: Никой не ни е питал за нищо в служебния кабинет, хора на ПП няма (ВИДЕО)

Борисов обяви ядосан, че вече не иска смяна на външния министър (ВИДЕО)

Пеевски: Утре може да няма президент (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика