Борисов: Ще пратя Ненчев и Митов на кораб да воюват

1437
Борисов: Ще пратя Ненчев и Митов на кораб да воюват
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов призова да не се смесват темите за отказа на България да се включи в обща флотилия на НАТО в Черно море и разпространената информация, че Турция е прекратила едностранно споразумението с България за реадмисия на бежанците. Министър-председателят допълни, че Анкара не е уведомила писмено София, "но факт е, че от 200 мигранти, които сме върнали имаме 200 отказа".

Министър-председателят коментира темата пред журналисти, след откриването на конференция на тема: "Кохезионната политика на ЕС – ориентация към резултати".

Аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи - мир и любов

Аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи - мир и любов. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод отказа на Бълг...

"Това ни тревожи, ще намерим всички дипломатически възможности да разговаряме с колегите, за да разберем дали това е случайно, временно, или има някакъв друг проблем", посочи Борисов. Той обясни, че България е един от най-лоялните и точни членове на ЕС и НАТО, след като има българо-американска база, провеждат се постоянно учения. "Непрекъснато идват самолети, тренират – ние сме направили всичко, което като членове на НАТО трябва да направим", допълни той.

Борисов припомни, че във времена на криза правителството е ревизирало политиката си, за да увеличи парите за въоръжаване на армията. "Помните как нашите реактори от "Белене" заминаха за НАТО-вска Турция. Нито един мой съсед или колега не се намеси в моя защита, когато президента Путин, в присъствието на Ердоган в Анкара, ми размаха пръст, че България е загубила всичко", каза още премиерът.

По думите му България винаги е защитавала националните си интереси, както по темата за Южен поток, така и за АЕЦ Белене. "Ние бяхме повече от твърди, няма такива други в Европа", допълни той. Според премиера страната няма как да бъде нападната от Русия. "Те имат друг тип действия на територията на България и те са преди всичко икономически, но с ракети и танкове съм убеден, че нямат такива идеи. Ние сме православни християни, имаме много общо между религията, културата и всичко останало", каза още Борисов. Хората са забравили какво е война и колко милиони са измирали, коментира той. "Ако е далеч, иди-дойди", но според него да се разполагат в Бургас и Варна военни и то по време на туристическия сезон е неприемливо.

Той каза, че ако министрите на отбраната и външните работи са давали напразни надежди, без да го информират ще имат проблеми. Попитан какви, той отговори "Ще ги пратя на кораб, да воюват те."

Турция спира реадмисията на бежанци след отказа ни за фронт срещу Русия

Турция спира изпълнението на споразумението за реадмисия с нашата страна, с което бе поела ангажимент да приема обратно нелегални имигр...

Русия може да е много нервна към други, но много ще я заболи, ако се направи от нас, обясни Борисов отказа на България да се включи в обща флотилия на НАТО в Черно море. Това било неговото мнение и ако народът мисли друго, щял да го свали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика