БСП гласува тайно за изключване на Кадиев от партията

3223
БСП гласува тайно за изключване на Кадиев от партията
Снимка: БГНЕС

Ще има тайно гласуване за изключване на Георги Кадиев от парламентарната група на БСП лява България. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на БСП лява България Михаил Миков, предаде "Фокус".

Миков  заяви това във връзка с обявената кандидатура на депутата Кадиев да се яви на предстоящите местни избори за кмет на София неподкрепен от партията.

Кадиев се готви да се кандидатира за кмет на София, БСП го изключва?

Депутатът от БСП Георги Кадиев се готви да се кандидатира за кмет на София като независим кандидат. Припомняме, че БСП вече издигна кан...

На въпрос дали ще подкрепи изключването на Георги Кадиев от парламентарната група лидерът на БСП лява България, каза: „Аз лично да. Знаете, че гласуването ще е тайно и решение се взема с 2/3“, обясни той. „Георги Кадиев не представлява партията, представлява единствено себе си в тази ситуация“, посочи той и каза, че това се случва във всички партии като даде пример с Пловдив и ситуацията с ГЕРБ. „Това се случва във всички партии. Тя не е само в нашата“, каза той и посочи, че политическото номадство е характерно за българският политически живот.

Във връзка с това дали с кандидатурата си Георги Кадиев се е самоизключи от партията лидерът на БСП лява България заяви, че не влиза в бюрократични тълкувания. „Градската организация трябва да вземе своята ясна позиция в тази ситуация и това ще стане“, допълни Миков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика