Бъчварова: Не може "патриоти", тръгнали на разходка, да връщат бежанци

1712
Бъчварова: Не може "патриоти", тръгнали на разходка, да връщат бежанци
Снимка: БГНЕС

Не може случайни хора, тръгнали на разходка, нарекли се "патриоти" да решават дали да връщат бежанци или да ги насочват към местата за тяхното регистриране. Това написа вътрешният министър Румяна Бъчварова във Facebook.

Тя е категорична, че няма друг, освен компетентните органи, който да може да прецени, кое е целесъобразно, когато става въпрос за бежанците.

Бъчварова: Готови сме да реагираме, ако бежанците тръгнат към България

Имаме готовност да реагираме, ако бежанците от гръцката граница настъпят към България. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова...

По думите на министъра гражданското съзнание и отговорност се изразява и в уважението, и съобразяването с държавните институции. "Днес вече трябва да внимаваме не само за нелегално пресичащите границите, но и за тези, които искат да се възползват от тях. За пари или за евтина и опасна слава", написа още Бъчварова.

Според нея излъчването на саморъчните записи на техните "геройства" показва как безкритичността в търсенето на рейтинг може да се окаже най-лесният път за всеки, който иска да облъчи обществото.

"На българската граница има граничари. Толкова, с колкото разполага МВР. Помощта, която сме потърсили, може да дойде само от Министерството на отбраната. Това струва и ще струва допълнителни публични средства и за това преценяваме всеки момент, в който да прибегнем до нея", допълва вътрешният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика