"България без цензура" ще съди БТВ и Нова тв заради репортажите за изборни нарушения

30688
"България без цензура" ще съди БТВ и Нова тв заради репортажите за изборни нарушения
Снимка: БГНЕС

Във връзка с режисираните внушения, излъчени днес в двата сутрешни блока на БТВ и Нова Телевизия, заявяваме, че ще си потърсим правата по съдебен ред и ще докажем, че излъчените репортажи, които нямат нищо общо с разследващата журналистика, са чиста манипулация. Това се казва в официално разпространено становище на „България без цензура”. Тази атака издава общия кукловод на двата уж най-гледани сутрешни блока, които си позволяват да канят и показват всякакви хора, нарушавайки всички етични норми и принципи, без да потърсят другата гледна точка, пишат още от партията.

От ББЦ искат журналистите от Нова телевизия да отговорят дали е вярно, че са подбудили, насърчили и окуражили обикновени граждани да взимат пари с цел да бъдат заснети и да създадат фалшива сензация.

Бареков решавал до 24 часа с кого е в ЕП, не е ясно кой го иска

До 24 часа "България без цензура" ще реши към коя от групите в Европейския парламент да се присъедини. Нашият избор ще бъде направен ...

А журналистите от БТВ да отговорят защо до този момент няма нито едно разследване за купуване на гласове и нарушения на Изборния кодекс от страна на ГЕРБ и ДПС, въпреки че данните за това са брутални.

Случаят с двете дарителки на ББЦ ще бъде проверен допълнително, а резултатите от проверката ще бъдат оповестени публично, обещават от ББЦ.

Паралелно с двата съдебни иска ПП „България без цензура“ ще подаде и сигнал до прокуратурата за рекет, шантаж и изнудване, извършвани от представители на „Протестна мрежа“ мрежа с цел сплашване на нашите симпатизанти и прекратяване на дарителската дейност за партията, се казва още в съобщението.

Очевидно за големите журналисти от сутрешните блокове не са важни темите за кражбите на политиците във властта и неадекватното поведение на Станишев, Борисов, Местан и Сидеров, а личността на Николай Бареков и партията „България без цензура“, които са чисто нови в политиката и никога не са допускали грешки на гърба на българския народ, завършва писмото на ББЦ.

Евродепутатите от ББЦ ще се присъединят към консерваторите

Евродепутатите Николай Бареков и Ангел Джамбазки ще се присъединят към групата на консерваторите в Европарламента. Информацията съобщи ...

Тази сутрин Нова телевизия излъчи заснет със скрита камера запис на това как "България без цензура" плаща на наблюдатели на изборите. По закон наблюдателите не могат да са представители на партии и не получават пари за дейността си, а са доброволци.

В същото време БТВ показа случай от Пловдив, при който търговец на гласове твърди, че ББЦ са давали по 20-тина лева, за да се гласува за Бареков. ББЦ не били единствената партия, която купувала гласове, но единствена не платила на търговеца на гласове. Другите си платиха, а на мен ми оставиха една химикалка с лого на ББЦ, казва търговецът.

В тазсутрешните разследвания беше показано и как бедни хора с изненада научават, че са в списъка с щедрите дарители на ББЦ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика