Ченалова: Борисов се страхува, защото знае, че всичко в записите е истина

7189
Ченалова: Борисов се страхува, защото знае, че всичко в записите е истина
Снимка: Биволъ

Интервюто на адвокат Момчил Мондешки, с което той заявява, че записите от "Яневагейт" са инсценирани от участниците в тях, показва лоялност към главния прокурор, премиера и работодателите на адвоката. Това заявява в интервю за "Биволъ" бившата съдийка Румяна Ченалова.

Припомянем, че пред в. "Труд" Мондешки каза, че бившата съдийка е предложила записите да бъдат направени нарочно и като застраховка срещу "опраскване". Според него тримата участници в разговора се разбрали „да се говорят неща, които могат да звучат достоверно, хиперболизирано и как да кажа – пикантно за определени хора… В записите използвахме имената на влиятелни хора, за които това можеше да е окаже проблем в бъдеще.“

Ченалова прекара над 7 часа в ДАНС, за да чете прецизирани обвинения срещу нея

Повдигнаха нови обвинения срещу бившата съдийка Румяна Ченалова. В продължение на повече от седем часа тя беше в Спецзвеното на Софийс...

"Интервюто на адв. Мондешки идва, след като беше огласено чрез един от електронните сайтове, че съм призована за предявяване на разследването в ДАНС. Това интервю, според мен, е насочено към главния прокурор, към премиера и към работодателите на Мондешки", обясни пред "Биволъ" бившата съдийка.

Тя обясни, че "като работодател на Мондешки" депутатът от ДПС му е наредил да "оправи кашата, която е забъркал в записите". "С абсурдното си самопризнание в интервю за вестник на Пеевски той отправя послание за лоялност на Борисов, Цацаров и Пеевски. Думите на Мондешки са лъжа открай-докрай. Няма никаква уговорка да се създават компромати между мен, Янева и Мондешки. Но Борисов се страхува, защото знае, че всичко е истина", твърди още тя.

Тя смята, че премиерът опитва да омаловажи разговорите с определения като "двете каки", защото се страхува и знае, че всичко в тях е вярно. "Така, както го знае и главният прокурор, но главният прокурор е защитен от Конституцията. Защото, въпреки реформата, главният прокурор остана недосегаем“, пояснява екссъдийката.

По думите ѝ интервюто показва лоялност на Мондешки. „От друга страна това интервю е насочено към премиера на когото се казва: Ето, г-н Премиер, аз съжалявам за всичко това, което съм казал и Ви показвам, че съм лоялен към Вас, като отричам истинността, създавайки една неубедителна, смехотворна и съвсем прозрачна за всеки логично мислещ човек версия“, продължава тя. Според нея интервюто е и поет ангажимент към работодателите на Мондешки – адв. Александър Ангелов и Делян Пеевски, за да оправи кашата, забъркана от изявленията му, които ги уличават в престъпления. И допълва:

Мондешки си призна за "Яневагейт", записите били правени за застраховка

Адвокат Момчил Мондешки е мъжът от записите на Румяна Ченалова и Владимира Янева. Това признава публично самият той. Той допълва, че н...

Думите на адвоката Мондешки са абсолютна лъжа от първото до последното изречение. Няма никаква уговорка между нас да създаваме по начина описан от него записи на несъществуващи факти и обстоятелства. Няма уговорка те да бъдат използвани за изнудване или по какъвто и да е начин, за да стабилизират моето или на Янева положение. Няма каквато и да е моя връзка с Христо Иванов или Иво Прокопиев с цел да им предоставя материали, касаещи премиера Бойко Борисов.

Тя задава въпроса защо в интервюто пред "Труд" Мондешки пропуска детайла с изнасянето на червена папка от Софийския градски съд (СГС). „Защото това не се вписва в тезата му, че трябвало да си говорим измислици за важни политически фигури и магистрати. Тъй като това обстоятелство касае лично него, лично Владимира Янева и няма как да се вмести в обяснението му за съществуването на тези записи. Затова той го пропуска“, отговаря Ченалова.

„Пледирам към всички прокурори. Това е законен повод. Образувайте проверка. Извикайте ни. Назначете гласови експертизи. Прокуратурата и службите много добре знаят как да проверят тези обстоятелства“, призовава Ченалова. „И ако не се намери нито един прокурор, който при този законен повод да образува предварителна проверка, това е поредното доказателство, че прокуратурата, единна и неделима, не е нищо друго, освен изражение на всевластието на главния прокурор“, пояснява още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика