X
 
 

Директорът на ДФЗ реши да напусне - по лични причини

1488 0
photo of Директорът на ДФЗ реши да напусне - по лични причини
Снимка: Министерство на земеделието и храните
Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) ще има нов ръководител, след като досегашният изпълнителен директор Живко Живков е подал молба за напускане "поради лични причини", предаде в. "24 часа".

Заради развитието на ситуацията, ще има извънреден управителен съвет на ДФЗ още днес, 19 юли.

Фонд "Земеделие" изглежда не иска да извади кирливите си ризи

Царят дава, пъдарят не дава – с такава теза сайтът за разследваща журналистика "Биволъ" публикува материал относно картината по П...

Най-вероятно Живков ще бъде сменен от Васил Грудев, който в момента е съветник по еврофондовете в земеделието на министър Десислава Танева, а във втория мандат на кабинета "Борисов" беше зам.-министър на земеделието. Той се занимаваше с Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) - точно тази, по която се финансират проектите за къщи на гости. В служебния кабинет на Георги Близнашки Грудев беше министър на земеделието и храните.

Припомняме, че зам.-шефът на ДФЗ Калоян Костадинов и петима негови подчинени на различни позиции - от директори до експерти, бяха арестувани във вторник заради разследването срещу бизнесмена Миню Стайков за присвояването на евросредства. Костадинов е син на председателя на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.

А какво смята, че може да сполети ДФЗ бившият земеделски министър Мирослав Найденов - научете в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално