Единственият шанс за стабилно правителство е някакъв тип програмно правителство с превес на ГЕРБ

12276
 Единственият шанс за стабилно правителство е някакъв тип програмно правителство с превес на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Единственият шанс за стабилно управление е някакъв тип програмно правителство с превес на ГЕРБ. Системните партии в този парламент – ГЕРБ, БСП, ДПС и Реформаторският блок, като символ на старата десница – трябва да търсят някакво стабилно решение. Това каза Георги Кадиев от БСП в предаването „Факторът Кошлуков” на ТВ7.

Според него трябва да се търси формулата на широка коалиция и споделена отговорност, а не осигуряване на 125-130 гласа, които не могат да гарантират стабилност на правителството.

Кадиев: Преговори между ГЕРБ и БСП са безсмислени

Предстоящите преговори между ГЕРБ и БСП са безсмислени. Така смята социалистът Георги Кадиев. Според него като цяло много трудно ще се ...

„Ще се разпаднат в първия момент, в който има непопулярно решение, защото тогава всеки ще усети, че започва да губи популярност. И всъщност партиите, които останат извън коалицията, ще печелят повече от партиите вътре. Тази формулировка е добра – споделената отговорност. Само че това не е ГЕРБ като говори, другите да мълчат, защото такова усещане имам в момента“, допълни Кадиев.

Водените в момента преговори на ГЕРБ с останалите политически сили той нарече театър и проформа разговори, защото са с предрешен изход.

„Да сравняваш програми и да кажеш „99% съвпадат, ама ние няма да правим коалиция“ – ами тогава за какво ги сравняваш тези програми, след като ти предварително си решил, че няма да правиш? Отиваш на преговори с „Патриотичния фронт“, гледаш само половината от точките, излизаш от там и казваш „Ние ще правим коалиция“. Ами ако не се разберете за другата половина?“, попита Кадиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика