Ето какви са приоритетите и решенията на кандидатите за вота на 2-ри април

1215
Ето какви са приоритетите и решенията на кандидатите за вота на 2-ри април
Снимка: БГНЕС

Доходите трябва да нарастват и това е заложено в нашата програма. Според нас минималната работна заплата трябва да е 1 500 лв., а средната – 3 000 лв. За тези параметри обаче трябва редовен кабинет и стабилно управление. Докарахме се до положение, в което служебният кабинет на Радев сочи проблемите на предходния редовен кабинет, които пак Радев назначи. Еврозоната се отдалечи за неясно бъдеще. Търсим доверието на избирателите, за да върнем нормалността. Това каза Росен Желязков от ГЕРБ-СДС в ефира на Нова телевизия. Той участва в предизборен дебат за най-важното, което трябва да свърши бъдещата власт заедно с представители на „Продължаваме Промяната - Демократична България”, „Възраждане”, „БСП за България” и „Български възход”.

„За тези избори се обединихме с ДБ, защото искаме да направим България европейска държава. В момента хората най-много се вълнуват от цените и доходите. Първия приоритет ще е да накараме комисиите да работят и от тях да има резултати. Ще продължим да се грижим за доходите. Пари има, но те отиват в неправилна посока“, заяви от своя страна Николай Денков от коалиция „ Продължаваме Промяната - Демократична България“.

Може ли храната в България да стане по-евтина?

На фона на откровени безумия като борбата срещу "джендърството" или за (полу)президентска република, в предизборната кампания навлезе т...

По думите на Цончо Ганев от „Възраждане“, България е изправена пред изключително важен избор. „Последния парламент направи всичко възможно да влезем във военен конфликт. Гласувайки за евроатлантически партии България ще бъде въвлечена във война, която ще се разраства“, каза той.

Кристиян Вигенин от „БСП за България“ заяви, че в тази кампания те имаме три акцента – доходи, инфлация и мир. „Инфлацията може да бъде спряна чрез таван на цените. Военната помощ за Украйна трябва да бъде прекратена и да се търси мирно решение на конфликта. Децата също са важни за нас“, каза той.

„Съгласна съм с повечето тези, чути дотук. Но нашето общество не вижда политически капацитет за справяне с проблемите на деня. Затова влизаме от избори в избори. Затова ние самите трябва да се реформираме, а не да ни реформират отвън. Трябва сами да си решим кризите днес и сега, а те са инфлация и ниски доходи“, заяви Виолета Комитова от „Български възход“.

Николай Денков коментира, че през годините на управлението на ГЕРБ е имало голямо неравенство. „Има голяма разлика между дебелите портфейли за магистралите и изтънелите портфейли на хората“, каза той.

Годишната инфлация у нас се забави до 9-месечно дъно

През февруари годишната инфлация у нас се забави до 9-месечно дъно от 16% спрямо 16,7% през януари миналата година, сочат данните на На...

Вигенин каза, че от БСП изпитват дълбоки подозрения към доклада на финансовото министерство и предложените мерки. „Не трябва да има никакви нови данъци и никакво спиране на увеличение на доходите“, каза той.

Комитова обясни, че по всички учебници пише, че инфлация се бори с намаляване на цените и увеличаване на доходите. „Затова ще се борим и ние, ако искаме да се борим с инфлацията“, заяви тя. Според нея средства трябва да се насочат към уязвимите компании.

Денков смята, че трябва да се развива българското производство и родните компании, а не да внасяме отвън.

Вигенин се съгласи, но добави, че сме изправени пред криза сега. „А възстановяването на българското производство ще отнеме години“, обясни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

На комисия: Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика