Гроздан Караджов: АМ "Хемус" е зверски трудна за разплитане

11433
Гроздан Караджов: АМ "Хемус" е зверски трудна за разплитане
Снимка: БГНЕС

Това е наследството на АМ "Хемус" и нямам представа на какви мотиви е направен договорът за магистралата. Най-просто обяснено е, че АПИ е възложила строителство на магистрали на собственото дружество на МРРБ, което се казва "Автомагистрали" ЕАД. Това дружество е трябвало да направи магистрала на десет отсечки, от което то е възложило на девет подизпълнители да достави материали и да започне да строи. Това заяви регионалният министър Гроздан Караджов пред БНТ. 

По думите му, поръчана е магистрала, скъсана е веригата и "намирам казус, който дори служебното правителство не е успяло да реши. По част от трасето никога не е започвала работа. Ако искаме да разплетем казуса докрай и без решение на Народното събрание без закон, няма да се справим", подчерта министърът. Няма как да накараме УС на "Автомагистрали" ЕАД да продължи да подписва документи, с които по магичен начин доставките на материали се превръщат и прераждат на завършени участъци от автомагистрала, уточни Гроздан Караджов. 

Гроздан Караджов: Започва пълен одит на първокласните пътища и магистрали

Ще бъде направен пълен одит на всички първокласни пътища, на всички магистрали и на инженерните съоръжения към тях. Този одит е разпоре...

Той бе категоричен, че Закона за обществените поръчки ще се спазва стриктно и финансова дисциплина ще има такава, каквато е трябвало да има винаги. Няма да се практикуват формите на договоряне, те нямат място на пътищата, изтъкна Караджов. 

От 8 месеца цялата държава има притеснение за АМ "Хемус" и откакто Гроздан Караджов е министър на регионалното развитие и благоустройството работи всеки ден, за да разплете аферата с АМ "Хемус". "Зверски трудна е за разплитане АМ "Хемус" . Осем месеца служебното правителство не успя да разплете казуса с АМ "Хемус" дори на йота", отсече Караджов.

Откакто той е министър, няма забележки по начина, по който се поддържат пътищата и магистралите. Тепърва АМ "Хемус" ще бъде гледана сериозно и няма друг изход освен да влезем в Народното събрание и всички заедно да се опитаме да направим този капан, в който е вкарана държавата, каза още Караджов. 

По отношение на АМ "Струма", където стана тежката катастрофа, при която загинаха 45 души и 7 бяха ранени, Караджов увери, че всичко с магистралата е наред. Много бързо видях рационалното в критиките на колегите от независимия институт по пътна безопасност и разпоредих АПИ в спешен порядък да оправи недостатъците и ги оправи, увери Гроздан Караджов. 

Ако парламентът прецени, че трябва да разрушим построеното, ще го разрушим

Това каза регионалният министър Гроздан Караджов по време на първото заседание на парламентарната комисия за регионално развитие по пов...

Той заяви, че няма да се прави на екшън герой, но ще направи цялостен одит на пътищата и магистралите. Караджов напомни представената вчера 4-годишна програма, структурирана в четири отдела - основен и превантивен ремонт на пътища, одит, политики свързани с ВиК услугите и цялостната визия на МРРБ. 

Караджов увери, че неговата ръка ще бъде много корава и иска да види какво ще направят АПИ и останалите структури. Важен е екипът как ще работи сега, като следващата седмица ще има широко съвещание в АПИ с цялото ръководство на МРРБ, каза още регионалният министър. 

Той увери, че ще има достатъчно средства, за да се изпълни амбициозната програма на МРРБ за пътищата. Възложено е на АПИ да провери събирането на средствата от ТОЛ системата. 

Още: Гроздан Караджов: За да не е незаконна, трябва извънреден закон за АМ "Хемус"

Гроздан Караджов: За да не е незаконна, трябва извънреден закон за АМ "Хемус"

Участък 10 на Автомагистрала "Хемус" е единственият добър пример, в който нещата са изрядни по Закона за обществените поръчки. Някои от...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

Христо Иванов към президента: Конституцията не е упътване за ползване на асансьор

Кабинетът въвежда стотици мерки за намаляване на бюрокрацията в администрацията

Правителството даде държавен имот и на ИТН (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика