И Цветанов говори като Борисов за съдебната система - без имена

2882
И Цветанов говори като Борисов за съдебната система - без имена
Снимка: БГНЕС

Опит за провокация към премиера и политическата класа – точно както и Бойко Борисов, дясната му ръка Цветан Цветанов определи промяната във ВСС от вчера и назначаването на Димитър Узунов за ново лице на Съвета.

Попитан директно кой стои зад тази нестабилност и провокация, след като не е министър-председателят, Цветанов отговори, че не би искал да влиза в остър тон. Той внуши, че трябва да погледнем битките във ВСС. Според него е „внушение”, че Узунов е приближен на Борисов – така било внушавано за много хора, с които всъщност премиерът дори не се бил срещал или се срещал протоколно.

Новото лице на ВСС обеща да си покаже телефона, не каза кога

Г-н Христо Иванов ме провокира. Това заяви в ефира на БНТ новото лице на Висшия върховен съвет (ВСС) Димитър Узунов. Изненадващо той бе...

Бившият вицепремиер увери, че ГЕРБ подкрепя и ще продължи работата по съдебната реформа. Той се оплака, че заради съдебния скандал не се говори за важни теми като управленската програма, бъдещите реформи и обстоятелствата около тях. Цветанов дори откри топлата вода, че медиите търсели само лошите новини.

Попитан за криминогенната обстановка и безпрецедентната реакция на КРИБ към МВР заради убийството на шефа на модна къща „Агресия”, вицепремиерът определи МВР като „консервативна система” и свърза натиска с подготвяните там реформи. Той не спести критиката към провалената в края на миналата година реформа, защото не била обмислена – например как ще се регулира съставът на МВР, както и за възнагражденията в системата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика