Иван Демерджиев: Г-н Сарафов сега ли провидя това, което се случва в прокуратурата?

1615
Иван Демерджиев: Г-н Сарафов сега ли провидя това, което се случва в прокуратурата?
Снимка: БГНЕС

„Г-н Сарафов сега ли провидя това, което се случва в прокуратурата, сега ли се ужаси, че с мними свидетели може да бъде повдигнато обвинение на всеки без законен повод и доказателства? За Калин Стоянов въпросът е защо няма отговори, свързани с теча на информация, с начина, по който съпругата на Мартин Божанов се озова в ГДБОП, правена ли е проверка, има ли резултати? Той дължи отговори за това дали полицаи са охранявали тези клубове и на какво основание“. Тези въпроси отправи бившият вътрешен и правосъден министър Иван Демерджиев в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Що се касае до г-н Славов, той трябва да се ангажира да проучи всякакви връзки с магистрати и ако има основание да предложи образуване на дисциплинарни производства, има инструментариум да го направи“, допълни той.

Още: Личните ни документи: Гонка за милиони в МВР, бивш министър е на прицел

По думите на Демерджиев вътрешният министър досега не е дал никакви отговори по случая „Нотариуса“ и неговото убийство.  „Единственият отговор, който чухме от него беше, че нямало данни и.д. главен прокурор Борислав Сарафов да има съпричастност по този случай. В нощта на убийството на Мартин Божанов служебният автомобил на министъра е един от тези, които посети местопроизшествието. Очевидно той следи отблизо случая, но до днес не разбрахме дали този човек е агент на МВР или някоя от службите“, коментира Иван Демерджиев.

„Не очаквам, когато не виждаме слона в стаята, да стигнем до истината за тези процеси. Очевидно е, че тези, които са назначили последните трима главни прокурори и самите главни прокурори знаят много добре какво се случва в съдебната система. Точно това са хората, отговорни за това, което се случва“, допълни Демерджиев. 

Още: Демерджиев сред свидетелите по делото "ГЕРБ срещу Рашков"

Защо Мартин Божанов е мъртъв при положение, че се твърди, че е предстояло да му бъде повдигнато обвинение, че е бил подслушван и следен, попита бившият правосъден и вътрешен министър. „Най-тревожен е случаят с теча на информация, какъвто очевидно е имало, за да се стигне до убийството на Мартин Божанов. Защото днес вместо да чуем версията на Мартин Божанов за това, което се е случвало в съдебната система, за неговата роля и ролята на другите, които са участвали в тази група за влияние, ние ще чуем друга версия – такава, каквато ще ни бъде поднесена и то защото Мартин Божанов е мъртъв. Да се допусне той да бъде елиминиран по този начин и така да се отнеме възможността от първо лице да се разбере истината – очевидно някой не е искал тази истина да стигне до обществеността и в крайна сметка се случи така“, каза още Демерджиев.

По думите му управляващите имат различен подход по случая с Нотариуса и случая с Петър Петров, известен като Пепи-Еврото. „Неприятно впечатление прави факта, че управляващите много говорят по случая с Мартин Божанов, а някак си премълчават другия случай с Петър Петров – Еврото. Очевидно единият е по-приемлив или кръгът от хора, които се очаква да излязат са по-приемливи“, твърди бившият вътрешен и правосъден министър. 

Още: Иван Демерджиев: Когато МВР е в ступор, много скоро и държавата ще изпадне в ступор

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Ваня Григорова обвини Корнелия Нинова в манипулация

Бюлетините на вота за НС и ЕП - с различен цвят: Говори шефът на ЦИК

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика