Кадиев намекна крещящо ясно кой е пазарувал гласове в "Орландовци"

17733
Кадиев намекна крещящо ясно кой е пазарувал гласове в "Орландовци"
Снимка: БГНЕС

Доста провокативен пост пусна в профила си във Facebook червеният депутат Георги Кадиев. Повод за коментара му е случаят "Орландовци" и кой всъщност печели от ескалиране на конфликта. Ето какво написа Кадиев:

"Сигурно си задавате въпроса кой купува ромските гласове в Орландовци. Ще ви помогна, ето суровите данни в "Орландовци" на последните парламентарни избори'2014: ГЕРБ 44.41%, БСП 12%, РБ 11.8%, ПФ 7.64%, Атака 5.74%, ББЦ 4.74%, АБВ 4.03%, ДПС 0.94%.

БСП-София: Фандъкова не може да се справи с етническия конфликт в "Орландовци"

Йорданка Фандъкова няма капацитета да се справи, ако етническият конфликт в София се разрасне. Това заяви пред БГНЕС председателят на Б...

Сравнено със средния резултат за целия 24 МИР, гласове с по около процент вдигат Атака и ПФ. Нормално, контра-реакция на случващото се в квартала.

ГЕРБ обаче качва резултата си в "Орландовци" с цели 8 % спрямо 24 МИР: ГЕРБ 36.94 %, БСП 14.53 %, РБ 20.04 %, ПФ 6.4 %, Атака 4.59 %, АБВ 4.25 %, ББЦ 2.57 %. ДПС не ги хваща статистиката.

Монтират видеонаблюдение в "Орландовци"

Започнахме изграждане на системата за видеонаблюдение в квартал „Орландовци“. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столичн...

И сега, да се върнем към въпроса: КОЙ СПОРЕД ВАС Е КУПИЛ ГЛАСОВЕТЕ?"

Припомняме, че още когато започна да се наслагва напрежението по отношение на "Орландовци", дейно се коментираше кой печели от провокации. Вчера, 16 юни, лидерът на ДСБ Радан Кънев изрично не посочи име с мотива, че ще го нарекат "фашист", ако го стори. Реформаторите обаче настояват още от неделя, 14 юни, че във всички ромски гета трябва да има постоянно присъствие на полиция.

Досега от ДПС не са коментирали официално въпроса, макар лидерът на "Дром" и депутат на ДПС Илия Илиев да се появи на първия протест в "Орландовци". Междувременно по много медии бяха показани момчета, начело със Симон Милков, които са свързвани с Николай Бареков и акциите на телевизионното шоу "България без цензура" преди да се превърне в политическа партия. Момчетата около Милков даваха интервюта, в които се обявяваха за бити в боя в парка в "Орландовци" в събота вечерта (13 юни). Първото такова интервю беше по "120 минути" на bTV в неделя, 14 юни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика