Корнелия Нинова: ЦУМгейт стана заради отказа да направя широка коалиция с ГЕРБ

4065
Корнелия Нинова: ЦУМгейт стана заради отказа да направя широка коалиция с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Твърдият отказ да направим коалиция с ГЕРБ е причината това сега да се случва. След изборите имаше група за натиск върху мен от политически лица, от моята партия да направим непременно голяма коалиция с ГЕРБ. Този натиск продължи, после дойде предложението за Деница Златева (бел. ред. - Златева да остане в третото правителство на Бойко Борисов като отговарящ за европредседателството ни) и да стана председател на парламента. Спрях феодалите, които подреждат местата в БСП. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в отговор на нападките от страна на Георги Гергов.

"Един месец беше ад. Вкарвам Георги Гергов в политическото задкулисие, той беше част от натиска и вчера го каза. Беше на мнение, че трябва да правим голяма коалиция и след това да стана председател на парламента", допълни още тя пред bTV.

Цветанов към БСП: Бъдете по-сдържани, изборите минаха

Молбата ми вляво е - бъдете малко по-сдържани, изборите минаха. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан...

"Смятам, че политиците не могат да се занимават с такива неща. Нарушаване на политическия морал е причината за оставката на Гергов. Участвала съм в срещи и те не са били тайни", обясни тя.

"В ЦУМ съм ходила в кабинета на Гергов на срещи с Мая Манолова и Слави Трифонов", каза още Нинова в отговор на твърдение на Гергов, че се е виждала със Сотир Цацаров. Нинова обясни, че с Манолова е обсъждала кандидатите за президент, а със Трифонов референдума и промените в изборното законодателство: "Не съм отишла там, за да искам услуги от тези хора, не сме говорили за бизнес, а за принципни неща."

"Аз не се крия от това и не съм отишла да искам услуги. Срещала съм се със Сотир Цацаров в кабинета му, в прокуратурата, в приемната му. Това бе официална среща, която стои в програмата. Не е била обявявана в медиите. Как ще е тайна среща?", попита червеният лидер.

"Не отивам на срещи да раздавам листчета на главния прокурор и това е голямата разлика. Аз с всички бивши колеги депутати поддържам контакт. Видях се с Атанас Мерджанов и Янаки Стоилов. Румен Овчаров нито е член на Изпълнителното бюро, нито е депутат, точно толкова ми е близък, колкото всички останали", каза още Корнелия Нинова.

Депутатите послушаха БСП и създадоха две нови комисии

По предложение на „БСП за България" парламентът създаде две временни комисии. Едната е за проучване на случаите за неизплатени за...

По казуса "Пловдивски панаир" Нинова показа молба, подписана от нея с дата от 7 юни 2007 г. до министъра на икономиката да бъде освободена от длъжността председател от Съвета на директорите на панаира. По това време Румен Овчаров все още е министър, аз бях освободена, уточни тя.

Относно срещата ѝ с Решетников Нинова уточни: "Срещата беше публична, не в офис, не на четири очи, с хора от БСП, които ме поканиха и заведоха там. Ако искаш да правиш нещо скришно не отиваш на публично място. Видяхме се в кафето на хотела зад Софийския университет, отпред във фоайето."

Нинова беше категорична, че не е имала тайни срещи с Георги Гергов. Тя призна, че изказването ѝ за демокрацията и какво ни е отнела тя е било грешка.

На въпрос дали Румен Овчаров е червен олигарх, Нинова заяви, че не издава присъди. Лидерът на БСП отрече партията да е разделена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика