X
 
 

Министърът на туризма вече ще сключва договори с концесионерите на плажове

1536 2
photo of Министърът на туризма вече ще сключва договори с концесионерите на плажове
Снимка: БГНЕС
Депутатите дадоха правомощия на министъра на туризма да сключва договори с концесионерите и тези за наем на морските плажове. Това решиха народните представители след като приеха промени в Закона за концесиите на второ четене.

Концесиите на морски плажове ще се възлагат, изпълняват и контролират по реда на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Със законопроекта се дават правомощия на министъра на туризма да извършва подготвителните действия за възлагане на концесии за морски плажове при условията и реда на Закона за туризма, както и да внася в Министерски съвет предложения за възлагане на концесии на морски плажове, да организира процедурите за определяне на концесионер и да сключва договори с концесионерите.

Министърът на туризма ще може още да провежда процедури за отдаване под наем на морски плажове и да сключва наемните договори. Депутатите регламентираха и възлагането на концесията за морски плаж.

Готви се забрана да паркираш на плажа по закон, както и как да се правят проверки за шум

Преминаването, паркирането и престоят на превозни средства, на ремаркета и полуремаркета върху територията на морския плаж се забранява...

Коментар на Николина Ангелкова

Разчитам на народните представители да продължим дебата за развитието и създаването на дългосрочна стратегия а Българското Черноморие. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова от парламентарната трибуна във връзка със Закона за концесиите, цитирана от агенция "Фокус".

"Бих искала да благодаря на всички за подкрепата и за дебата, който имахме, във връзка с приемане на Закона за допълнение на Закона за концесиите и регулиране на режима на отдаване на морските плажове за концесия. Мога да ви уверя, че както поетия ангажимент след гласуването на първо четене, ще разчитам на вашата подкрепа и предложения да продължим дебата за развитието и създаването на дългосрочна стратегия по отношение на Българското Черноморие, за да направим летния туристически продукт още по-привлекателен", поясни още министър Ангелкова. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • български турист 2 български турист преди 1 месец Профил на трол?
    А бе тоя КРОКОДИЛ още ли е министър на туризЪма?????А аз се чудя защо туризЪма у нас ичь го нема...!!!!
  • български турист 1 български турист преди 1 месец Профил на трол?
    А бе тоя КРОКОДИЛ още ли е министър на туризЪма?????А аз се чудя защо туризЪма у нас ичь го нема...!!!!
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за този уикенд

Овен През този уикенд Овните ще усетят колко много могат да разчитат на любимия човек и каква подкрепа имат в негово лице. Бъдете спокойни, защото...