НФСБ прекрати разговорите с ВМРО за евроизборите

3611
НФСБ прекрати разговорите с ВМРО за евроизборите
Снимка: БГНЕС

Националният изпълнителен комитет на НФСБ, преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за Европейски парламент. Това се казва в официално съобщение на партията на бившия вицепремиер Валери Симеонов.

Причините за решението са няколко - темата с инвалидните пенсии, с избора да се преговаря за купуване на F-16, срещу който Симеонов се обяви заради неспазване на формата "конкурс", както и "циганския въпрос". А в официалното съобщение на НФСБ има и конкретика:

"На 18.01.2019г. в Казанлък лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов си позволи да дава оценки на партийните позиции на своите партньори за избор на нов боен самолет, които определи като "несериозни“. За разлика от него, ние не определяме като "несериозен" пълния обрат в позицията му по същия въпрос. Коалиционните отношения изискват уважение и приемане на чуждото мнение.

Жената на президента обвини Бойко Борисов, че се занимава с нея

Вчерашната реч на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове на партията предизвика моментална реакция от съпругата на президента Румен ...

Каракачанов упрекна партньорите си, че "се ослушвали", когато решил "да се захване" с циганския въпрос, въпреки категоричната подкрепа изразена от Валери Симеонов в позиция по БНТ на 17 януари. Припомняме, че Каракачанов като вицепремиер по обществения ред и сигурността остана пасивен и безмълвен при по-взривоопасните конфликти в Асеновград и кв. "Шекер махала“ в Пловдив. Етническите сблъсъци бяха предотвратени с активната намеса на Валери Симеонов (тогавашен вицепремиер - не по сигурността) от местната власт и МВР.

На 22 януари ВМРО излезе с поредна декларация, с която хвърля упреци върху своите колеги и издига "оригинални“ законодателни и управленски политики, преписани от програмата на НФСБ и Патриотичния фронт (ПФ).

Странно за управляваща партия звучат лозунги като "български паспорти за всички българи по етнически произход без чакане, бумащина и корупционни схеми“, когато за това отговарят представители на ВМРО в изпълнителната власт.

Борисов критикува актива на ГЕРБ и обяви, че хората искат справедливост

Премиерът Бойко Борисов отправи критики към актива на ГЕРБ по време на националната работна среща на партията за европейските и местнит...

По същия начин звучи и призива за „реализиране на ревизията в инвалидните пенсии ... “!? За сведение на колегите ни от ВМРО, ревизията в инвалидните пенсии се „реализира“ вече 6-ти месец, чрез Наредбата за медицинската експертиза, изготвена и прилагана с активното участие на представители на НФСБ в изпълнителната власт.

Без да коментираме останалите спорни текстове, общото впечатление е не за декларация на коалиционен партньор, а за манифест на малка опозиционна партия, събираща електорат за предстоящи избори".

Всъщност вчера, 22 януари, НФСБ влезе в спор и с другия партньор от т.нар. малка коалиция - "Атака". Първо партията на Сидеров обвини депутатите от партията на Симеонов, че за пореден път провалили редовното заседание на парламентарната група на "Обединени патриоти". НФСБ отговори, че заседанията не са редовни, а "се организират епизодично по решение на прeдседателя на групата Волен Сидеров". В случая за заседанието народните представители от партията на Симеонов не били уведомени, а и от "Атака" не дошъл никой - само заместникът на Сидеров Десислав Чуколов, който бил заедно с екип на телевизия "Алфа", за да снима празната зала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика