Рамадан Аталай видя и "Възраждане" като партньор на ДПС

1837
Рамадан Аталай видя и "Възраждане" като партньор на ДПС
Снимка: БГНЕС

ДПС е готово да вземе третия мандат за съставяне на правителство като би преговаряло за кабинет с всички партии, включително и с "Възраждане". Това заяви депутатът от движението Рамадан Аталай по БНТ.

"Защо да не бъде мандатът в ДПС? Ние сме единствената формация, която сме доказали, че с трети мандат можем да правим правителство. И сега бихме могли да направим като говорим с всички. Защо не и с "Възраждане"? Те бяха моторът на това да движат проблема с 40-те процента (намаляването на емисиите от въглищните централи, заложено в Плана за възстановяване и устойчивост), които Кирил Петков ги надроби. Ако бяхме почнали с това, че е тръгнало от "Възраждане" , какво щеше да стане?", заяви Аталай.

Рамадан Аталай: Никой от политиците не знае кога отиваме на избори

Никоя от политическите формации не може да каже в момента дали март месец отиваме на нови избори или след една, или две години. Все още...

На въпрос кои могат да им бъдат партньорите, той отговори - всички. А на уточняващия въпрос дали и с "Възражданe" той отговори "да", тъй като партията на Костадинов показвала отговорност при приемането на законови промени в енергетиката - не че и ДПС нямало да се сети.

Против сме промяна на формата на управление, каза още Аталай, визирайки евентуална президентска република. Той допълни, че България се нуждае от правителство, което да изведе страната от кризата, но и за което да бъде поета политическа отговорност.

"Дошло е време всяка партия да носи отговорност. Ако отговорността им е да отидем на следващите избори, ще са отговори и за задълбочаването на кризата у нас, която вече няма да е само икономическа и социална, но и политическа и някои хора ще протриват ръце с апетити за промяна на управленската система у нас, с което ние не сме съгласни", каза още той.

Рамадан Аталай, който като депутат от ДПС е и заместник-председател на енергийната комисия, коментира и решението на депутатите да задължат правителството да предоговори Плана за възстановяване и устойчивост. Той е оптимист за предоговарянето при условие, че управляващите "се активизират".

Тома Биков каза коя партия има най-голям шанс да състави правителство с третия мандат

„Демократична България има най-голям шанс да предложи реалистична конструкция за управление. Нашата подкрепа не зависи само от же...

Аталай разкритикува кабинетът "Петков", че е приел плана без да проведе обществено обсъждане и без той да бъде разискван от парламента.

"Като не си влизал в рудник, ами то можеше някоя сутрин, преди да идат в офисите на крипотвалутата, да посетят "Мини Марица" и да видят за какво става въпрос. Така бяха поети едни ангажименти, които нямаше да са полезни за обществото и България. Освен това са променени напълно и приоритетите за развитие на енергетиката ни. От Плана за възстановяване и развитие решиха, че могат да усвоят едни 1,25 млрд. лв. за батерии които никой не ги е виждал.

Освен това перспективите за намаляването на вредните емисии, тези перспективи са взети на база 2019, а целия план на ЕК върви на база 1990. На база 90-а година ние сме изпълнили критериите. Нашето желание е да обясним на европартньорите, че намаляването на тези 40%, поети като ангажимент, веднъж сме ги изпълнили и втори път - вместо да останат в енергетиката, може да им дадем алтернватива – да бъдат разпределени в други сектори, където да намалим вредните емисии. Част от тези пари ще отидат за саниране на еднофамилни къщи, за инсталиране на фотоволтаици на покривите - така ще намалим производството на енергия с емисии, които се изхвърлят в околната среда", поясни той.

ОЩЕ: Тома Биков каза коя партия има най-голям шанс да състави правителство с третия мандат

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: ГЕРБ показа, че без одобрението на ДПС не може да взема решения и отиваме на избори

Уволнения без край: Главчев с още смени на зам-министри, нова шефка и на Патентното ведомство

Кой е Георги Тахов - предложеният от Димитър Главчев за нов служебен земеделски министър?

Пореден трус в правителството на Главчев: Още един министър си отива (СНИМКИ)

Няма информация чужди служби да са искали смяна на директора на "Митниците", обяви министър

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика