Синът на Борислав Сарафов всъщност не е проверен изцяло

10404
Синът на Борислав Сарафов всъщност не е проверен изцяло
Снимка: БГНЕС

Ревизията на доходите на сина на ръководителя на Следствието Борислав Сарафов - Боби, всъщност не е пълна. Това твърди вестник "Сега".

Медията пише, че не е проверявана 2019 година и по този начин в проверката не са влезли две от трите му имотни сделки, които изглеждат подозрително. А преди седмица излезе новината, че Боби Сарафов няма проблем с доходите и имуществото си според НАП.

Без дебат и даже със задна дата ВСС върна Пламен Георгиев на работа в Спецпрокуратурата

Единодушно и без никакъв дебат Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) върна подалия оставка като ръководител на Антикорупц...

Синът на Сарафов започва да пазарува имоти през 2018 г. През август 2018 г. той си купува от "Еделвайс-3 Бояна" ЕООД ателие от 149 квадрата с общите части и две тераси от 87 квадрата за 109 542 евро (735 евро на квадрат без терасите) и гараж за 57 600 лв. Ателието е разположено в затворен комплекс в Бояна, като според сайта на фирмата началните цени в комплекса при разгарянето на скандала тръгваха от 1224 евро на квадрат.

През март 2019 г. Сарафов купува от същата фирма второ ателие в комплекса от 137 квадрата с общите части и тераса от 10 квадрата, като платената цена по сделката е 98 186 евро, или 192 035 лв. (717 евро на квадратен метър без терасата). Тази сделка изобщо не е изследвана от данъчните. Те не са ревизирали и извършена от Сарафов-младши продажба месец по-рано - през февруари. Тогава синът на Сарафов успява да продаде жилище в "Люлин" от 65.2 квадрата значително по-изгодно - за 68 000 евро, или 1043 евро на квадрат.

От Националната агенция за приходите обясниха, че 2019 година не е ревизирана, защото още не е приключила и Сарафов-младши тепърва ще декларира доходите си за нея. Проверка за несъответствие ще може да се прави едва след като се подаде декларация за 2019 година, тоест евентуално през 2020 година, като срокът за подаване на декларация е до средата на годината. Това е на теория - не е ясно дали изобщо ще има продължение на този сюжет, след като беше тържествено приключен от прокуратурата. Не се разбра и кой и защо е определил началната дата на ревизията да е януари 2015 година - данъчните или прокуратурата.

Сарафов-младши е последна година студент по право в Лондон. Във фирмените регистри няма данни той да се занимава с бизнес. Купените жилища не са ипотекирани в банка.

Парламентът гласува оставката на шефа на КПКОНПИ без той да дойде да се обясни

След 40 минути почивка, парламентът окончателно гласува оставката на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. 120 депутати гласуваха "з...

В последната си декларация от февруари 2018 година бащата на Боби - Борислав Сарафов, е посочил, че е продал апартамент от 46 квадрата в "Люлин" за 86 хил. лв. Тогава е имал и 10 хил. лв. банков влог, а бившата му съпруга Евгения - 196 хил. лв. спестявания и пари от продажбата на семейния апартамент. Тогава Сарафов декларира, че изплаща и 63 хил. лв. кредит. Не става ясно откъде са парите на сина му за покупката на двете жилища в луксозната кооперация "Еделвайс" в "Бояна".

Борислав Сарафов беше принуден да излезе в отпуск, докато трае проверката срещу сина му, но се върна тихомълком на работа още през май.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

ПП-ДБ не са обсъждали Андрей Гюров като кандидат за служебен премиер: Говори Явор Божанков

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика