X
 
 

Социолог: Проблемите в изборите се коренят в Секционните комисии

1027 1
Социолог: Проблемите в изборите се коренят в Секционните комисии
Снимка: БГНЕС
Проблемите в изборите се коренят в Секционните комисии. Това каза за „Фокус“ директорът на социологическата агенция „Медиана“ Кольо Колев. Той обясни, че няма никакъв контрол върху преброяването на бюлетини, а решението на това е повторно преброяване на част от вота. Колев добави, че анализ на невалидните гласове не може да се направи, защото са необходими бюлетините, а не съставените протоколи. Според него машинното гласуване няма да реши проблемите.

„На предпоследните избори в 23 секции бяха изгубени флашки – няма ги. И какво правим сега? Като няма друго ще работим с протоколите. Отново със същите тези протоколи, изработени от същите тези секционни избирателни комисии“, допълни директорът на социологическа агенция „Медиана“.

Сочен от Борисов за никога не познал избори социолог: Борисов ме послуша и избегна разгромна загуба

Г-н Борисов явно ме слуша внимателно и направи ходовете, които трябваше да направи, за да избегне очертаващата се разгромна загуба. Тов...

Кольо Колев каза още, че около 20% от избирателите не могат да работят с машините. Той посочи, че гласуването за няколко позиции наведнъж ще забави изборният процес и ще се наложи поставянето на повече машини, което ще струва твърдо скъпо.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Доколкото разбрах, че ще може информацията да се извежда и на флашка, и ще има функцията на принтер т.е. Софтуера накрая ще извежда информация за броят гласували за различните кандидати и общият брой. Нещо като на принципа на касов апарат. Така че секционата комисия каквото и да пише ще трябва да съвпада с това, което изкарва машината. Ако разликата е голяма , предстои проверка. Ако при проверкат виж още ›› а се окаже, че има нарушения комисията ще трябва да бъде глобена, съдена и наказана. Важно е, кой ще проверява..