Суверенния Малтийски орден дари апаратура на български болници

8524
Суверенния Малтийски орден дари апаратура на български болници
Снимка: ПЦ на Президента

България високо цени приноса на Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим Родос и Малта в подкрепа на най-нуждаещите се и уязвими групи не само в страната ни, но и в световен мащаб. Отстояването на хуманните ценности и солидарността е наша обща кауза. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща днес с Великия магистър на Суверенния Малтийски орден Негово Височество фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето.  Той е на държавно посещение у нас по покана на българския президент. С визитата се отбелязват 25 години от установяване на дипломатически отношения между България и Суверенния Малтийски орден.

Днес държавният глава и Великият магистър откриха първия по рода си в България високотехнологичен апарат за рехабилитация на деца с церебрална парализа. Суверенният Малтийски орден ще дари и ехограф в столична болница за лечение по белодробни болести, както и линейка за болницата в Дупница, за което президентът изрази признателността на страната ни.

Нов микробус за детската специализирана болница в Бузовград

Микробус за нуждите на Дневния център и Дома за деца към детската специализирана болница „Мария Луиза“ в Бузовград ще дари ...

Един от най-древните християнски ордени осъществява благотворителна, социална и хуманитарна дейност по цял свят, а у нас е организирал над 350 различни инициативи в над 107 населени места от 2005 година досега. 

България високо цени подкрепата за лечебни заведения, както и дейността на Суверенния Малтийски орден у нас в помощ на социално слаби, на деца, на хора с увреждания, подчерта президентът Румен Радев. Държавният глава и Великият магистър заявиха, че сътрудничеството и диалогът на най-високо равнище ще продължат да се задълбочават и развиват. Те бяха единодушни, че трябва да се насърчава диалогът между религиозните общности, за да не се допускат конфликти и да се предотвратяват и  разрешават кризисни ситуации. Гостът изрази увереност, че предстоящите му срещи с представители на гражданското общество и на традиционните вероизповедания у нас ще укрепят приятелските отношения и сътрудничество между Суверенния Малтийски орден и България. 

В делегацията, водена от фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето, са Великият канцлер Албрехт Фрайхер фон Бьозелагер, както и Великият хоспиталиер Доминик Принц дьо Ла Рошфуко-Монбел. Държавното посещение започна с церемония по официално посрещане на площад „Св. Александър Невски“ и с полагане на венец пред паметника на Незнайния войн. След пленарните разговори на двете официални делегации беше валидирана илюстрована пощенска карта по повод 25 години от установяването на дипломатически отношения.

Великият магистър се срещна с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, предвиждат се и срещи със Светия синод на Българската православна църква и с Главното мюфтийство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика