Тома Биков: Няма да водим кампания под знака "Магнитски"

2572
Тома Биков: Няма да водим кампания под знака "Магнитски"
Снимка: БГНЕС

"Ние уважаваме закона "Магнитски" и нямаме претенции към него. Внимателно анализираме сигнала, който се дава. Очакваме от партньорите и партньорските служби да предоставят необходимите доказателства, защото в продължение на две години практически нямаме участие нито в управлението, нито у контрола над някакви институции". Това каза в студиото на "Панорама" по БНТ Тома Биков от ГЕРБ по повод актуализирания списък със санкционирани по закона "Магнитски" български граждани, в който е включен и Владислав Горанов - бивш финансов министър.

"Отворени сме да видим какви са доказателствата. Трябва да бъдат предоставени доказателства, и не само за господин Горанов, а за всички в този списък, защото това е работа на съдебната система", подчерта той. "Какво се очаква от нас? Да го извадим на площада и да го набием? Логично е, когато има някакви обвинения, да има и доказателство. Отговорността в ГЕРБ е лична, ние нямаме проблем да кажем, когато някой е сбъркал, дори, когато партията е сбъркала", категоричен бе Биков.

"Още 2-3 пъти на избори и Магнитски ще стигне до чекмеджето": Социалните мрежи закипяха (СНИМКИ)

След новината за нови петима българи, включени в санкционния списък "Магнитски" на американското министерство на финансите, социалните ...

"Ние нямаме проблем да кажем, че някой е сбъркал, и това е причината толкова дълго време да поддържаме добра кондиция и да сме първа политическа сила. Присъда на ГЕРБ може да издава единствено българският избирател", категоричен беше той.

"Няма да водим кампания под знака "Магнитски", а под знака на това, че пред България има редица предизвикателства, на които вече няколко пъти не сме в състояние да отговорим адекватно. Страната е в много сложна ситуация. Не дай си, Боже, да има още избори. Все се надявам, че тази кампания няма да мине под знака на политическата конфронтация, защото вече няколко минаха под него и пак отиваме на предсрочни парламентарни избори", каза Биков.

Запитан дали отказът на кмета на Пловдив Здравко Димитров да напусне поста си показва срив в ГЕРБ, той обяви, че това е личен избор. "С призива Борисов ясно показа, че се разграничаваме от това, което се случва в Пловдив. Това, че Димитров не се е съгласил си е негов личен избор, можем да му пожелаем успех, но няма да носим отговорност за неговите действия", категоричен бе Тома Биков.

 

Владислав Горанов за американските санкции срещу него: Не съм запознат с мотивите, оставам с ясни евроатлантически убеждения

Съжалявам за позицията на американското правителство. Не съм запознат с мотивите. Така Владислав Горанов коментира пред "24 часа" включ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика