Третият човек в "Продължаваме промяната" със заявки: Излъчване на живо на коалиционните преговори и подкрепа за Румен Радев

9019
Третият човек в "Продължаваме промяната" със заявки: Излъчване на живо на коалиционните преговори и подкрепа за Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Направихме първата совалка. Имаме усещане за скромност и обраност както в нашия отбор, така и в нашите бъдещи коалиционни партньори. Говорихме с „Демократична България”, с БСП, с ИТН – те изразиха готовност за сериозни преговори. Това заяви третият човек в „Продължаваме промяната” (ПП) Даниел Лорер.

Слагаме камери (стрийминг, излъчване на живо) и показваме – поне част от тези преговори. Нашата надежда е това да се случва от средата на другата седмица – така Лорер описа как ще вървят преговорите за коалиция по същество, с експертни групи по различните теми. Надяваме се дотогава партньорите да са готови със своите експерти, по думите му.

Денков: Нямам проблем да работя с Кирил Петков и Асен Василев

"Нямам проблем да работя в екип с Кирил Петков и Асен Василев. Бих приел, ако задачите и приоритетите са правилно поставени", заяви пре...

По думите му, засега никой от потенциалните партньори не е казал, че не е съгласен Кирил Петков да е премиер, но още не са обсъждани конкретни предложения за постове. Не крием, че имаме идея аз да стана външен министър, проф. Николай Денков – за образователен, Николай Събев (собственикът на „Еконт”) – за транспортен. Неформално сме говорили многократно с проф. Денков и той е положително настроен.

Даниел Лорер не пожела да коментира имена в бъдещото правителство от други политически сили. Очакваме техните предложения – не ни се иска да раздаваме министерства, преди да почнем работа и да се разберем какво правим, каза той.

Ще излезем с коалиционно споразумение с много голямо количество детайли какво смятаме да правим, за да са наясно всички, подчерта Лорер пред bTV.

„Никой не е казал, че ще е лесно, когато може да е трудно”, призна Лорер във връзка с трусовете в „Демократична България” и БСП.

Слави Трифонов: Ще направя всичко възможно, за да бъде съставено правителство още с първия мандат

Както казах, ще направя всичко възможно и всичко, което зависи от мен, за да бъде съставено правителство максимално бързо още с първия ...

Лорер категорично подкрепи Румен Радев за втория тур и посочи, че от другата страна е проф. Анастас Герджиков, който смята, че г-н Гешев работи добре и нямаме фундаментален проблем с престъпността.

„Продължаваме промяната” е центристка партия, по думите на Лорер. Той посочи, че като млад е бил член на младежкото социалистическо движение в Израел, но много харесва думите на Чърчил, че ако на 20 не си социалист, нямаш сърце, но ако си социалист на 40, нямаш мозък. За него, основната разлика между лявото и дясното сега е как се преразпределя създаденото от пазарната икономика богатство към населението – т.е. разликата е във въпроса „колко”, а не „дали”.

Моята съпруга беше зам.-министър на икономиката през 2013 година, а нашият фонд относно „Джереми” стартира през 2018 година. Съпругата ми беше при финансовия министър Асен Василев, а финансовото министерство управлява Фонда на фондовете, няма връзка с „Джереми”, обясни Лорер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика