10 алтернативни канали за бежанци

4089
10 алтернативни канали за бежанци
Снимка: Христо Комарницки

България е рай за печелене от чуждото нещастие. У нас няма нужда да имаш идея за продукт или услуга, които да създадеш, предложиш, развиваш и подобряваш, че да изкараш някоя стотинка. Много по-лесно е да напълниш някое моторно превозно средство с клетници, да им вземеш парите и да ги оставиш на произвола на съдбата. Още по-медно е да вземеш пари, само за да си затвориш очите за случващото се.

Но недостатъчно хора блажат от тая дейност, каналджийството трябва да се разгърне, за да забогатеем като нация. Ето предложения.

1. Предизборните кандидатски листи. Стотици анонимници във всеки избирателен район се борят за гласовете на хората, радвайки се на месец с депутатски имунитет. А кой би се възползвал от имунитета, без да иска да схемаджийства с държавни пари и да прокрадва лобистки интереси, творейки съмнителни закони? Бежанците. ПП Бежанци, които се регистрират, не за да гласуваме за тях, а просто за да минат към някоя от хубавите западни страни, където да си изкарат страхотна зима.

2. Газовата тръба. Гръцката не е узаконена, а руската всеки момент ще я спрат. За какво да ръждясват, вместо да взимаме пари на бежанци, за да им даваме по едно фенерче и да тръгват из газопровода.

3. Висшето образование. Доста по-евтина опция е от това някой гащник с диагонална чантичка и анцуг да те прекара през шубраци и да те зареже нощем край някоя магистрала. Влизаш, плащаш приемливи пари, 4 години се преструваш, че наизустяваш някакви учебници и излизаш с висше, с което пътят към брането на ягоди в Швеция ти е открит!

4. Службите за национална сигурност. Те са толкова пробити, че никой няма да усети, ако руската посланичка има шепа бежанци в пазвата си, защото покрай нея всички са клекнали и гледат надолу.

5. Футболен отбор. Колко отборчета никнат като гъби, ритат по няколко сезона из родните първенства, па се спихнат в небитието? Безброй. А защо да не изкараме по някой лев от бежанци, играещи за такива отбори. Нека да паднат с четири на нула в следващия мач, а ние да заложим сак с пари в китайски букмейкърски къщи.

6. Чарлз Три. До миналата седмица принц, а вече крал. До миналата седмица бежанци, а защо не днес вече делегация от Столипиново, дошла да уреди забравения сватбен чеиз за шофьора на нелегално такси, който над две десетилетия чака дар от знатния гост на сватбата си.

7. Багаж на Таки. Всичко може да премине през Капитан Андреево, ако има малка табелка на предното стъкло, че наш човек го праща. Вече проблемът идва, ако разберат, че не е така.

8. Речните корита. Реките ни са малък процент от нещата, които текат в тях. Битови, строителни, химични отпадъци, свлечена земна маса заради неистова сеч. В тая навалица съвсем лесно може да се слеят с пейзажа бежанци, на които някой тарикат е взел стотинките, за да си спести малко, а да си харчи на воля набълбуканото от незаконна дървесина.

9. Психиатрия. Обществото извръща поглед от хората с психиатрични болести, а все ще се намери някой лекар срещу кутия пияни вишни и някой къс лев да издаде жълта книжка всекиму. Парите ще идат за запазването на медицинските специалисти у нас, така че това даже може да го изкараме съвсем благороден бежански канал.

10. Аз само да питам. Ако научат тези вълшебни 4 думи, бежанците ще могат да минат навсякъде в България за нула време. И за без пари.

 

Автор: Самуил Петканов, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...