Безброй съпредседатели с един партиен член отзад

1855
Безброй съпредседатели с един партиен член отзад
Снимка: Чавдар Николов

Боянските сараи на Доган се пръскаха по шевовете от придошлите на пълчища партийци, които самият почетен председател на ДПС беше привикал спешно, след като се бе събудил по никое време с решението как да хем Пеевски да е доволен, хем феодално-корпоративната му структура, входирана в общественото пространство като „партия“, да има по-евроатлантическо лице от евроатлантиците. Партийците търкаха очите си и се прозяваха. Беше три и половина сутринта и само Пеевски беше съвършено буден, защото парите никога не спят, макар да имаше пълните основания да спи като къпан със сапун „Компромис“ и три по трижди пъти изпран с перилния препарат „Сглобка“.

– Започвам по същество. Не можем да си губим времето, защото всички изгубени минути са пропуснати средства за усвояване – потърка темето си Доган. – Ние ще станем първата партия, която напълно ще се децентрализира и ще постигне евроатлантизъм с човешки лица! И това е, защото открай време развиваме своя уникален ЕВРОИНОВАТИЗЪМ, колеги. Нас и без това само евроиноватизмът ни прави индоевропейци... пардон... евроатлантици.

– Че ние ще направим един санкциониран по „Магнитски“ председател на партията? Къде ти по-голям евроиноватизъм от това? – попита Йордан Цонев.

Още: 10 нови поприща за Борислав Боби Михайлов

Доган поправи Йордан Цонев, че Пеевски, както знаели всички, ще бъде съпредседател на ДПС. Но сега бил размислил и в духа на децентрализацията всички членове на ДПС щели да станат съпредседатели.

– Това е – каза Доган, – защото всички партийни членове си приличат, а всеки съпредседател е съпредседател посвоему. И от днес ДПС ще бъде партия, чийто център е навсякъде, а периферията – никъде.

– Че как така всички ще сме съпредседатели? – попита Халил Летифов.

– Ей така. Изтипосаха те, че се занимаваш с купуване на гласове, затова ще бъдеш съпредседател за изборите, връзките с общностите и етническите малцинства – отговори Доган.

Още: Как държавата върза двата края

– А аз? А аз? – попита Хамид Хамид.

– Ти няколко пъти говори как партиите в управленския пъзел трябва да се разбират, за да работи държавата. Значи ще станеш съпредседател за заедността – отговори Доган.

– А аз? – попита Хатидже Георгиева.

– Ти ще си съпредседател за семейството.

Още: Новите тръмпоиди популистки сглобки и по света

И Доган обясни как Йордан Цонев ще стане съпредседател за политическата опитност. Как ДПС ще има съпредседатели за икономиката, финансите, вътрешните и външните работи, здравеопазването, земеделието и храните, младежта и спорта, образованието и науката, културата, водите, земята, луната, слънцето, планетите, зодиите, врачките, информацията, дезинформацията, информационната дезинформираност и т.н., и т.н.

А Пеевски щял да бъде пръв съпредседател между равни. И докато възторжено му ръкопляскаха, той сгълча тълпата съпредседатели и им нареди да клекнат. Остави прав само Пеевски. После се усмихна и повтори:

– Пръв съпредседател между равни. И това Бабаитски-Магнитски няма да го мислим повече. Ще наводним света с почетни съпредседатели. Меси ще е почетен съпредседател за футбола, Надал – за тениса. После правим Илън Мъск почетен съпредседател за Марс и електричеството, Зукърбърг – за социалните мрежи, Бил Гейтс – за „Уиндоус“, Грета Тунберг – за екологията. С политиците е най-лесно. Джо Байдън ще е почетен съпредседател за Америка, обаче Путин няма да го издигаме за съпредседател за Русия. Ще ги оставим да се чудят дали не планираме да заложим на Навални. А като направим Бил Браудър почетен съпредседател за „Магнитски“, ще си изперем лицето за пред света и нещата ще кротнат.

Някой попита Доган кой е Бил Браудър и той го сгълча, че това е бащата на „Магнитски“.

Още: Бюджетко, убиецът на Асеня

– И като станем партия без членове, само от съпредседатели, подкрепяна на международно равнище от своите почетни съпредседатели, ще видим кой е най-големият бай сред евроатлантиците! – закани се Доган. – И това няма да е бай Байдън.

– Е как така без членове бе, Соколе – проплака Йордан Цонев. – Каква ще е тая партия без членове?

– Прав си, Данчо – съгласи се Доган. – Като се изправите пред Българията, Европата и Америката като съпредседатели, ще ви оставя един партиен член отзад, за да ви оправя самочувствието.

 

Автор: Иван Димитров, Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...