5 национални кухни, които задължително трябва да опитаме

7911
5 национални кухни, които задължително трябва да опитаме
Снимка: Pixabay

Всички знаем, че българската кухня е повече от чудесна. Нашите гозби, печива и скара изумяват чужденци от целия свят, а розовите ни домати заслужават на тях да бъде кръстена отделна планета (или поне спътник на Юпитер). Все пак и ние самите като любители на храната е редно да разнообразяваме своите кулинарни преживявания и да поднасяме на небцето си нови и интересни вкусове. Добрата новина е, че за повечето рецепти можем да си набавим продуктите от близкия магазин, а ако искаме да се насладим на атмосфера и обслужване, винаги можем да намерим подходящ ресторант. В зависимост от нашия бюджет и желание за изява в кухнята можем да изберем дали да приготвим ястия от тези страни у дома, или да потърсим онлайн къде сервират подобни ястия. В следващите редове сме подбрали пет национални кухни от различни страни, ястия, от които задължително трябва да опитаме .

Мароко

Освен, че Мароко е много красива и екзотична страна, кухнята, която имат нашите приятели от Северна Африка е повече от чудесна. Повечето рецепти ястия са изключително разнообразни, ползват се приятно количество подправки, но в същото време начинът на приготвяне е опростен, а храната е много питателна и можем да се заситим добре с неголямо количество. Местни плодове и зеленчуци, в комбинации с агнешко, телешко и пилешко и умело преплитане в рецептите на неща като фурми, бадеми, нахут, маслини и дори смокинови плодове. Потърсете някои интересни рецепти от там - няма да съжалявате. Ние можем да препоръчаме пиле с кускус, ядки и сушени плодове. 

Индия

Още една екзотична дестинация, но този път в Азия. Синоним на индийската кухня често е лютивият вкус и подправките, които масово се използват там. Ключово тук е разнообразието, което се отличава най-вече ако погледнем рецептите между северната и южната част на тази пъстра страна. Интересен паралел между двете е, че в Южна Индия на почит са безмесните ястия, докато в Северна Индия се ползва много масло и сметана в готвенето, както и преобладават месните ястия. Неизменна част от индийските ястия е местният басмати ориз, който индийците отглеждат. Ако трябва да предложим рецепта, която да не пропускате, то това ще е някое ястие с ориз. 

Япония

Продължаваме към Страната на изгряващото слънце, самураите и вкусната храна. Японската кухня е популярна по целия свят, благодарение на сушито, но това далеч не е единственото нещо, което е задължително за опитване. Мисо супа, гохан, рамен и темпура са неща, до които всяко небце трябва да се докосне. Ние сме големи фенове на рамена и всичките му разновидности. Не звучи никак зле да хапнем огромно количество топла супа с нудълси, месо и зеленчуци, нали? Ако изберете да си го приготвите у дома, наистина ще се убедите в неговата икономичност. 

Храните, които могат да са най-опасни за здравето

Най-вероятно не сте подозирали, но трябва да бъдете внимателни, когато ядете следните храни, тъй като могат да ви навредят. Риба тон&n...

Испания 

Нека се върнем в Европа. Испанците са дали на света много неща, като едно от тях е страхотната традиционна кухня. Рецептите в нея са много и варират според различните региони на страната, но общото е, че винаги са адски вкусни! Като тръгнем от традиционните за Канарските острови папас аругадас, минем през Валенсия за една традиционна паеля валенсиана и стигнем до известния по целия цвят хамон иберико - струва си да представите всички тези прекрасни вкусове на своето небце! 

Италия

Няма как да подминем италианската кухня. Тук отвъд класиките на пиците, пастата и други тестени изделия и десерти, има някои вкусни блюда, които заслужават нашето внимание. Сред тях са пиле или яйца по флорентински, лазанята с риба тон, пилешки бутчета по средиземноморски стил с риган и лимон и печени тиквички с моцарела. 

Информация за всички изброени ястия можете да намерите лесно и бързо с едно търсене в интернет. Приятен апетит и ни пишете ако тази статия ви е вдъхновила да сготвите нещо вкусно!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

От тефтера на баба: Пирожки с извара

Не сте яли по-вкусен огретен

Много лесна и бърза пролетна манджичка

Печено заешко за Великден – рецепта, по която домакините полудяха

Бабината рецепта за празнична великденска пита

Този козунак с газирана вода е хит в мрежата

Полезна супа с коприва и спанак: Тайната е в сос Бешамел

Спагети Болонезе с пилешко: Уникален вкус

Ароматна картофена супа по селски

Кюфтенца с тиквички и топено сирене: Не може да им устоите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com