8 тайни за приготвяне на перфектна супа

32367
8 тайни за приготвяне на перфектна супа
Снимка: Pixabay

Не е нужно да хапвате супа, само когато сте болни или не се чувствате добре. Супите са полезни, вкусни, леки и чудесни за хората, които искат да свалят килограми. Разбира се, говорим за домашно приготвените суми. Ако ви се прииска да запретнете ръкави и да си сготвите една вкусна супа още сега, ето някои тайни, които ще ви помогнат да направите перфектната супа!

1. Готвене на ниска температура – не оставяйте супата да ври, а да къкри да ниска степен на котлона, защото високата температура извлича полезните свойства на съставките ѝ. Бавното готвене е препоръчително за всякакви ястия, в това число и супите. Ако следващия път готвите по този начин, със сигурност ще усетите разликата във вкуса.

По-различна рецепта за шкембе чорба

Продукти: 1/2 килограм (може и цял) замразено готово шкембе 3 яйца ( 1 цяло + 2 жълтъка) 1 кофичка кисело мляко 3 с.л. брашно олио...

2. Зеленчуци – трик, който едва ли ползвате, е да готвите супа с цели зеленчуци, без да ги режете. По време на готвене, те омекват и лесно може да ги пасирате. Когато ги оставяте цели, може да хапнете всичките им полезни хранителни вещества и витамини.

3. Сгъстяване – обикновено го правите с брашно, но днес ви предлагаме да го заменим с картоф, бобово растение и филийка стар хляб. Опитайте да добавите едно от трите неща при следващо готвене на супата, ще стане още по-апетитна.

4. Тайна съставка – всеки майстор-готвач си има. Нека вашата бъде пармезанът. Той придава невероятен вкус на супата и си струва да бъде част от нея. Ако не разполагате с пармезан, може да добавите обикновено сирене, което всички у дома предпочитат.

5. Течност – не изхвърляйте течността от супата, а я сгответе със зеленчуци например. Може да ви дойде и друга идея, важното е да не я хвърляте.

Най-добрата картофена супа

За картофената супа със сигурност може да се каже едно нещо - тя е истинска класика в областта на супите. Неангажираща, бърза и лесна з...

6. Варене – внимавайте с варенето, ако добавяте фиде в супата. То и зърнените продукти трябва да се варят по указание на опаковката, не повече, защото няма да бъдат вкусни. Пресметнете това време, когато започнете да готвите супата.

7. Подправките – най-апетитна става супата, когато към нея се добавят пресни подправки. Ако си ги отглеждате в саксия на ръка разстояние, още по-добре. При тях важното е да се поставят накрая, защото ако овкусите гозбата в началото, те ще се усвоят в нея и ще загубят вкуса и аромата си.

8. Опитване – винаги опитвайте и доовкусявайте супата според подправката, която ѝ липсва. Може да добавите оцет, лимон, сол или черен пипер, а защо не и прясна подправка. Няма да знаете, ако не опитвате. Направете го и непосредствено преди сервиране, за да гостите близките си с най-вкусната домашна супа, която някога са опитвали!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Свински пържоли с лук: Обичана рецепта

По какво се познава класическото италианско тирамису

По какво се различават класическите американски палачинки от нашите

Как се правят пържени филийки, така че винаги да са хрупкави?

Как се приготвя майонеза с останалите великденски яйца?

Най-лесните курабийки за Великден

Великденски сладки с майонеза – няма да повярвате колко са вкусни

Различното шоколадово брауни, в което ще се влюбите (ВИДЕО)

Бърз и лесен огретен с патладжан и тиквички

Веган мъфини с банани и какао: Чудесен десерт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com