Добавете тази подправка и пържолите с картофи на фурна ще са винаги меки и сочни!

16857
Добавете тази подправка и пържолите с картофи на фурна ще са винаги меки и сочни!
Снимка: dailyxy.com

Предлагам ви 3 различни начина за подправяне на пържоли.

Смилате добре чесън, най-добре в миксер така, че да е много на ситно. Смесвате го със зехтин и сол. Намазвате обилно със сместа пържолите от двете страни и ги поставяте в найлонов плик за поне 20 минути, за да стегне добре подправката. После ги слагате във фурната!

По втория начин правим смес от краве масло, чер пипер, чесън и сол. С маслото на стайна температура смесвате счукания на ситно чесън, солта и пипера. Със сместа намазвате пържолите от двете страни и ги оставяте за около 20 минути. После се вкарват във фурната.

Третият начин е без чесън и най-лесният от всички. Смесвате сол, малко горчица и пикантен сос. Намазвате пържолите със сместа и веднага се слагат във фурната.

Горните рецепти за подправяне на пържоли са подходящи също и за печене на пържолите на скара, както и за пърженето им в тиган.

Ето и две рецепти със сравнително лесни начини за подправяне на пържоли на фурна.

Как да направим най-вкусните свински пържоли на тиган?

Рецепта №1 – пържола на фурна с картофи

Съставки: пържоли - 2 бр., 100 мл – зехтин „върджин“, бяло вино – 200 мл, 5 глави лук шалот; чесън, оцет, сол, магданоз, чер пипер - тези подправки на вкус; картофи - 500 г, вода.

Правите марината с чесън, сол, чер пипер и магданоз на вкус. Добавяте малко масло и малко оцет. Слагате всичко в съд и потапяте месото в маринатата за няколко часа.

Загрявате олио в тиган с дебело дъно. Оставяте да се нагрее добре. В това време отцеждате добре месото и запазвате маринатата. Запържвате месото. Готово е, щом от всички страни стане едва-едва златисто – сетне го слагате в тавичка. Добавяте запазената марината. След това прибавяте лука и бялото вино. Покривате тавичката с фолио и оставяте в предварително нагрятата фурна да се запече около 10 минути. Обръщате месото и запичането се повтаря за още 10 минути.

В това време сварявате картофите и добре ги пасирате. След 20 минути ги добавяте в тавичката около месото. Овкусявате със сол и засилвате малко фурната. Разбърквате. Месото трябва да покафенее за 8 до 10 минути. Покрива тавичката с фолио и оставяте 20 минути да се пече. Печеното изисква постоянна бдителност, за да не съхне. Ако се случи така, добавете чаша вода. Правите го толкова често, колкото е необходимо. Изваждате тавичката и 15-20 минути оставяте да се задушава.

Забележка: приготвянето на картофите отнема около 30 минути. Времетраенето за печене е в зависимост от вкуса на всеки човек. „Боцкането“ на месото с шишче е често срещан трик. Готово е, щом не потича кръв.

Как да приготвим перфектните пържоли

Рецепта №2 - пържола с майонезен сос и босилек

Съставки: 4 пържоли, 1/2 десертна лъжица босилек, сол, 2 супени лъжици майонеза, чер пипер, 1/2 десертна лъжица запържен чесън, 1 десертна лъжица зехтин от категория „екстра върджин“, 1/2 чаша нарязани консервирани гъби, 1/2 средна глава лук, 1/2 чаена чаша вода, 1 десертна лъжица соево масло.

1. Овкусявате пържолите със сол и черен пипер, добавяте запържения чесън, зехтина и оставяте месото да поеме уханията.

2. Добавяте соево масло в голям тиган, който да побира 4-те пържоли, запържвате пържолите на силен огън от двете страни, прибавяте нарязания лук, оставяте да се запържва още малко.

3. Поставяте пържолите в тавичка и добавяте майонезата, босилека и гъбите. Разбърквате добре.

4. Добавяте водата, разбърквате добре. Тавичката покривате с алуминиево фолио. Слагате я в нагрятата на 180 градуса фурна да се пече горе-долу 20 минути.

5. Изваждате тавичката. Сервирате пържолите с бял ориз, салата и картофи, задушени в масло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Постна КРЕМ супа с червена леща

Огретен с патладжан и сирене със заливка

Тази традиционна баклава е любима на нашите комшии

Как се готви вкусно телешко варено?

Каква е тайната на истинската мусака?

Пиле фрикасе с кисело мляко и жълтък - трудно ще му устоите

Агнешка дроб сарма за Великден само за 20 минути

Специалната агнешка супа за Великден

Този постен кекс с банани е хит в мрежата

Не сте яли по-вкусен славянски гювеч със свинско

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Постна КРЕМ супа с червена леща
Постна КРЕМ супа с червена леща

Ако искате нещо постно за вашата трапеза - заложете на тази вкусна и полезна крем супа. Основните съставки на тази рецепта са червена леща и тиква,...