Ето коя е най-добрата марината за пилешки шишчета – ще се топят в устата

16326
Ето коя е най-добрата марината за пилешки шишчета – ще се топят в устата
Снимка: Никита Лазоренко / Pixabay

Ако сте пропуснали да се присъедините към посрещащите първите юлски слънчеви лъчи на брега на морето или на някоя зелена поляна, споделяйки и приказните мигове, и вкусната храна, хапвана направо с пръсти от скарата, ако не сте се подготвили с вкусно прясно месо и за празника на светите безсребреници Кузма и Дамян или са собствения си празник – имен ден, не се притеснявайте, лятото е пред вас и ще имате достатъчно поводи да блеснете като богинята на барбекюто в двора или сред природата. А какво да метнем на него?

Нещо леко, идеално за горещите летни следобеди, сочно и вкусно, което всички обичат като пилешките шишчета. Свинското месо е тежко за лятото, докато пилешкото ще задоволи и най-капризния вкус, ако е приготвено с най-добрата марината за пилешки шишчета.  

Колебаете се коя е тя, за да бъде поднесеното от вас пилешко шишче крехко, ароматно и вкусно, да се топи в устата и да очарова всички? Заповядайте рецептата за най-добрата марината за пилешки шишчета, за да сте подготвени за следващия летен празник.

Най-добрата марината за пилешки шишчета

Пилето е не само ценен източник на протеини, който е отличен избор за лятото, тъй като месото е леко и вкусно, но е и полезно за здравето. Приготвено като пилешки шишчета на скара, а не пържено и с тежки сосове, то е бедно на мазнини и богато на ценни вещества, а и не е пречка за тънката талия, което също е важно в сезона на банските. С какво да го овкусим обаче?

С какво да заместим тежките сосове, които са хем калорични, хем неподходящи за лятото? С марината. Най-добрата марината за пилешки шишчета ще направи месото сочно, ще се топи в устата ви и ще очаровате приятелите, семейството и гостите си. Рецептата за най-добрата марината за пилешки шишчета се приготвя лесно и бързо, не са необходими специални кулинарни умения, а вкусът и ароматът ще ви изненадат приятно, завладявайки небцето и сетивата ви.

Маринатата, която ще ви предложим от стотиците рецепти за марината за пилешко месо, е идеална за топлите дни, защото е свежа, има цитрусови нотки и поражда усещане за лято. Портокалът в нея ще ви принесе на тропически острови, а чесънът ще създаде неочаквана комбинация, която ще ви изненада приятно.

Готвач: Ако искате шишчетата да се топят в устата, направете това

Необходими съставки за най-добрата марината за пилешки шишчета

За тази специална лятна марината са ви нужни:

  • килограм портокали – сочни и свежи,
  • няколко – 3-4 – супени лъжици мед, който предварително трябва да разтопите на водна баня,
  • щипка куркума,
  • скилидка чесън – изненадващо съчетание с портокалите,
  • лъжичка масло или друга растителна мазнина.

Как да приготвите най-добрата марината за пилешки шишчета?

След като подготвите месото, както обикновено, време е да запретнете ръкави и да се заемете с маринатата. Портокалите трябва да изцедите и да залеете със сока им месото. Месестата част на портокалите се нарязва и добавя също към пилешкото месо. Добавят се медът и растителната мазнина, последвани от подправките – куркума и чесън, като чесънът може да нарежете на ситно или да пресовате.

Разбъркайте много добре така, че всички съставки да попаднат навсякъде върху месото и да се смесят добре, след което приберете в хладилника. Това е важна стъпка, тъй като месото трябва да престои с маринатата, за да поеме от вкуса и аромата ѝ, поне няколко часа, а още по-добре цяла нощ или цял ден. Тъй като времето е горещо, не е удачно да оставите пилето на стайна температура с маринатата. Хладилникът е неговото място.

Имайте предвид, че когато приготвяте пилешки шишчета с марината, е важно да ги мариновате предишния ден или сутринта, ако ще ги мятате на скарата за вечеря. Необходимо е време, което трябва да предвидите. Изискването да престои няколко часа или дори цял ден означава, че рецептата за тези пилешки шишчета не е подходяща за последния момент или за дните, в които нямате време и много бързате, но ако наистина държите на крехкото и сочно пилешко, топящо се в устата ви, то ще предвидите достатъчно рано маринатата и ще има време да престои месото в нея, тъй като вкусът и ароматът си заслужават.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Тази пълнена агнешка плешка става и за Великден, и за Гергьовден

Кои са традиционните десерти за Гергьовден?

Пълнена агнешка плешка за Великден - най-вкусната рецепта

Неустоими козуначени кифлички

От тефтера на баба: Крехко агнешко на фурна

Стъпка по стъпка: Перфектните поширани яйца

Какви подправки задължително се слагат на агнешката супа

Каква трябва да е марината за агнешките котлети, за да се топят в устата

Кои са най-добрите гарнитури за агнешко месо

Как да имаме най-крехкото агнешко на фурна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com