Как повече да не се разпадат картофените кюфтета – ето каква е тайната

22319
Как повече да не се разпадат картофените кюфтета – ето каква е тайната
Снимка: iStock

Картофените кюфтета съчетават духа на детството, спомена за кухнята на баба и тигана, в който тихичко цвърчат ароматните кюфтенца, и духа на модерното време, в което мнозина любители на зеленчуковите ястия и вегетарианци избират именно картофените кюфтета като свежо лятно предястие или ястие. Икономични, лесни за приготвяне, ако знаете правилния начин, точната рецепта и малките тайни как да не се разпадат картофените кюфтета при приготвянето им, те са сред най-предпочитаните, поръчваните и приготвяни у дома летни алтернативи на тежките ястия и пържените кюфтета от кайма.

Сред най-споделяните проблеми, свързани с приготвянето на картофени кюфтета, домакините споменават и коментират разпадането на кюфтето по време на топлинната обработка. Този проблем е фатален и неприятен, ако ще гощавате непознати хора или приятели, дошли на гости, и много по-незначителен, ако приготвяте картофени кюфтета за семейството си. Той има и лесно решение, споделено от кулинарните майстори, което ви разкриваме, за да се радвате на картофени кюфтета колкото вкусни, толкова и съвършени като форма и вид.

Как да не се разпадат картофените кюфтета – тайната – развенчана

Проблемът, свързан с разпадането на кюфтетата, е характерен и типичен не само за картофените кюфтета, но и за местните такива. Решението на този проблем е сходно както при местните кюфтета, така и при картофените. Ще ви разкрием два метода, които са доказали своята ефективност във времето и се използват и от професионалните готвачи – единият е по-популярен, а другият е малката тайна на кулинарните вълшебници в кухнята.

Тайната на най-вкусните картофени кюфтета е ТАЗИ!

1.  Магията на яйцето и галетата

Миксът от белтък и галета, в който да потопите готовите и оформени като топчета картофени кюфтета, преди да ги подложите на топлинна обработка, е популярен метод да ги съхраните цели и да не се разпаднат по време на печенето или пърженето.

Много домакини не пропускат яйцата в самите кюфтета, бидейки наясно, че те слепват картофите и без тяхната помощ е почти невъзможно да се оформят и запазят топчетата, не пропускат и овалването преди топлинна обработка било то в брашно или в галета, но забравят да сложат белтък в галетата, който помага за запазването на формата и е тайната загадка как да не се разпадат картофените кюфтета. Все пак този трик е по-популярен от следващия, който ще ви разкрием, и за който не се нуждаете от никакви съставки.

Рецепта за НАЙ-вкусните картофени кюфтета

2.  Магията на студа

Нямате белтъци за овалване на оформените картофени кюфтета? Пропуснали сте този момент? Не се притеснявайте. Има и друго решение на въпроса как да не се разпадат картофените кюфтета при топлинна обработка. То не се нуждае нито от допълнителни съставки, нито от средства, а само от… студ. Хладилникът е ключът към перфектните картофени кюфтета.

След като ги оформите, поставете ги в тава върху фолио за печене и преди да ги мушнете във фурната и да се разнесе ароматът им, поставете ги в хладилника за една нощ. Студът е ваш приятел и той ще ги стегне така, че да не се разпаднат във фурната. Нямате време? Не е проблем. Фризерът има значително по-ниска температура от хладилника и ще съкрати времето за престоя, което е нужно. Във фризера само час е достатъчен, за да приготвите картофените си кюфтета цели, без да се разпаднат.

Остава само да откриете вашата рецепта и да запретнете ръкави.

Да ви е вкусно!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Паста конкильони със спанак и сирене: ТОП комбинация

Уникални тиквички на фурна с босилеково песто

Ето как да си приготвите чудесни чушки бюрек с доматен сос

Вкусна Имамбаялдъ: Ще си оближете пръстите

Лесна салата с червено цвекло: Богат вкус

Ето как се приготвя перфектният гъбен сос с уникален вкус

Как да изпечем вкусни сладки картофи: проста рецепта

Готвач издаде как се приготвя най-вкусният и кадифен сметанов сос

Домашен шоколадов пудинг в микровълнова печка

Мариновано филе от сьомга: Ето как да постигнете перфектен вкус

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com