Кой е най-добрият сос за пържени картофи?

22718
Кой е най-добрият сос за пържени картофи?
Снимка: iStock

Като храна, богата на калории, въглехидрати, мазнини, както и заради начина им на приготвяне, пържените картофи са твърде назад в списъка с ястия, сочени като препоръчвани от специалистите по хранене, и се считат за храна, която не е особено здравословна. Обаче изпържени до златисто, топли, хрупкави и полети обилно с подходящия сос за пържени картофи, те определено са едно от най-вкусните предястия или великолепна гарнитура. Не ви препоръчваме да се лишите от това удоволствието за небцето и душата освен ако нямате твърде основателна здравословна причина и по лекарско настояване. Все пак животът трябва да е и сладък, а небцето се нуждае от вълнуващи прегрешение, били те и пълни с калории и мазнини, които трудно можем да наречем полезни. Ако решите да пренебрегнете грижата за тънката талия и да се насладите на това кулинарно пътешествие със златиста коричка, то нека поне да е пълноценно и да удавите хрупкавите изкушения в най-добрия сос за пържени картофи. А кой всъщност е той?

Тайната на хрупкавите пържени картофи, за която дори не подозирате

Най-добрият сос за пържени картофи

Обичайно хапвате пържените си картофки с чеснов сос? Или със сос за барбекю? А защо не опитате нещо тотално различно, което да ви изненада? Сладък сос, превръщащ хрупкавите картофки в пътешествие из страната на кулинарните наслади? Сладкият сос с мед е признат като съвършено допълнение към хрупкавата порция в чинията ви. Единствено следва да съобразите две неща – как да го приготвите и дали сте алергични към мед и пчелни продукти. Ако сте проявявали чувствителност, пропуснете меда и пробвайте друга рецепта, която ще ви препоръчаме, тъй като алергиите към меда могат да бъдат както тежки и животозастрашаващи, така и фатални. Ако нямате проблем с меда, смесете го с малко горчица и капки лимон в купичка, разбъркайте добре и поднесете заедно с пържените картофки. Гарантираме ви, че ще си оближете пръстите.

Каква е тайната за приготвянето на най-хрупкавите пържени картофи?

Ако медът не е опция за вас, предлагаме ви да опитате друг сос, не по-малко вкусен, макар ароматът и нотките му да не са толкова изненадващи, колкото на сосът медена горчица. Това е стандартен сос, но е изпитан във времето, любим е на повечето хора и е универсален, когато очаквате гости, чиито вкусове не познавате. За него са ви нужни само 3 познати съставки – кетчуп, майонеза и магданоз. Майонезата следва да е две части, а кетчупът – само една. Магданозът е на вкус, той е за поръсване върху картофките или върху соса. Не пропускайте да го измиете и нарежете на съвсем ситно преди това.  

Не знаете кой от двата соса да изберете? Защо да избирате, като може да се насладите и на сладко вълшебство, и на традиционния сос за пържени картофи. Пригответе няколко различни соса и ги поднесете заедно с картофите, докато те са още топли, за максимална наслада.

Добър апетит!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Този кекс без брашно е готов за броени минути - бързо и вкусно изкушение

Тези здравословни бисквитки са любими на всички зъболекари - не развалят зъбите

По какво се познава класическата шкембе чорба?

Този кекс с гореща вода беше много популярен преди години - отново е на мода

Оваляйте картофите в това преди печене и ще са по-вкусни от пържените

Великденски козунак за начинаещи домакини

Солен сладкиш за Великден, в който ще се влюбите

Домашен сладкиш със сладко от сливи

Идеалните подправки за пилешкото - всяка домакиня трябва да ги знае

Този ябълков чипс е хит в мрежата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com