Най-печелившият готвач в света

22182
Най-печелившият готвач в света
Снимка: Хермес

Едва ли има човек, който да не познава от малкия екран известния с избухливия си нрав и циничен език шотландец. С участието си в риалити програмите „Кошмари в кухнята“, „Кухнята на ада“ и „Мастър шеф“ Гордън Рамзи набира не само огромна популярност, но и печели противоположни реакции на зрителите – от силни симпатии до яростна нетърпимост. Неговите язвителни забележки от рода на: „Ако влезеш във фурната, ще направиш живота ми далеч по-лесен“ и „Трудно ми е да реша кого от двама ви да оставя, защото и двамата не ставате за нищо“, се превръщат в част от градския жаргон. Но освен с цветистия си език, Гордън Рамзи се откроява с редица постижения, които го превръщат в най-успелия майстор готвач в света. Ето някои от тях:

• В класацията за най-богатите знаменитости на Форбс 48-годишният шотландец се нарежда на 21 място с 60 милиона приходи.

125 "Здравословни рецепти" от Гордън Рамзи!

Най-печелившият майстор готвач в света според Форбс, най-противоречивият образ на кулинарната сцена, най-острият език сред властелините...

• Той притежава 25 елитни ресторанта в Европа, САЩ, Близкия изток и Азия, които са удостоени с най-високи отличия на критиците, включително 6 звезди Мишлен общо.

• Правата за последното му кулинарно предаване – „Домашните рецепти с Гордън Рамзи“ – са продадени в 140 държави.

И макар за нас той да е постоянно крещящият и ругаещ готвач, съпругата му – Тана, и четирите им деца твърдят, че Гордън е най-милият и любящ съпруг и баща!

Рамзи твърдо вярва в максимата, че човек е това, с което се храни. Готвач от световна величина, участник в маратони и телевизионна звезда, самият той е вдъхновяващ пример за това как да се храним балансирано и да поддържаме добра форма.

Откъс от "Огън в небето"

Рейчъл В очите на хората ние невинаги сме това, което си въобразяваме, че сме. Дори когато срещаме някого за първи път, когато пускам...

По собствените му думи личната му трансформация по отношение на здравословното хранене започва през 2000 г. Тогава тъстът му го записва за участие в Лондонския маратон. По онова време Гордън е с наднормено тегло и в окаяна спортна форма, но предизвикателството му допада, а сега вече е редовен участник. Оттогава насам е участвал във всеки маратон, организиран в Лондон, и дори в двоен маратон в Южна Африка. Поставя си за цел да участва в десет маратонски бягания, преди да навърши 45, и я постига.

Гордън Рамзи и Дейвид Бекъм са добри приятели, които споделят обща страст – футбола. На 15 години Рамзи е играел в „Глазгоу Рейнджърс“, но претърпява сериозна травма, която слага край на футболната му кариера.

Авторът подчертава, че „Здравословни рецепти“ не е книга за диетично хранене, защото самият той не вярва в модните диети. Затова пък смята, че е лесно да се приготвя и поднася здравословна храна, без да се прави компромис с добрия вкус. С тази книга, независимо дали става въпрос за изискано вечерно парти или за обикновена делнична вечеря, въвеждането на някои дребни промени ще направи любимите ни ястия по-балансирани, с по-ниско съдържание на калории и богати на полезни вещества.

 

Джили Макмилън: Книгата ми напомни каква късметлийка съм

„Огън в небето“ от Джили Макмилън е завладяващ психологически трилър с напрегнато действие, разчупено повествование и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com