Настърганата салата на баба

26778
Настърганата салата на баба

Начин на приготвяне

1. Картофите се сваряват, обелват и настъргват на едрото ренде направо в тавата, в която ще се прави салатата. За предпочитане е голяма йенска тава, където се виждат пластовете на салатата.

Салата със сьомга и червено цвекло

Една много вкусна и наистина здравословна салата, която може да включите в менюто си. Продуктите, които са ви необходими за нея, са пол...

2. Поръсваме настърганите картофи със сол. Настъргват се и всички останали продукти в отделни чинии. След това се взима от всяка чиния, разпределят се равномерно и внимателно с вилица пластовете. Те не трябва да се смесват.

3. Морковите се поръсват със сол. Идва ред на бялото краве сирене, майонезата е две бурканчета по 450 грама.

4. Сипва се в голяма купа предварително и се смесва с горчицата и киселото мляко. Майонезата е на два пласта. Първият е върху краве сиренето. Размазва се равномерно с лъжица. Колбасът може да е шпеков или мек, като аз предпочитам мек.

5. Правим ред с настърган кашкавал, може и от готовите опаковки настърган кашкавал. Ред е на киселите краставички, на едро ренде. Пак идва ред на пласт с майонеза, овкусена с горчицата и киселото мляко. Поръсваме с една от големите кутийки сладка царевица. Най-отгоре, като последен пласт, са посолените яйца.

6. И така: картофи, сол, моркови,сол, краве сирене, овкусената майонеза, колбас, настърган кашкавал, кисели краставички, овкусена майонеза, царевица, яйца, сол.

Салата със спанак, сирене и авокадо

Невероятно полезна и вкусна салата, която се прави толкова лесно и не отнема повече от 15 минути. Идеята за нея идва от supichka.com. Н...

7. Слага се в хладилника, покрита с поднос или фолио, да не изсъхва. Може да се направи от предния ден, ако имаме някакъв празник. Когато се сервира, трябва да е студена. Става прекрасна!

Необходими продукти

1 ч.л.сол

1 бр.царевица

4 бр.яйца

Салата „Есенна фантазия“

Сезонните зеленчуци са най-вкусни и винаги трябва да се възползваме максимално от тях. От Време за готвене ни предлагат интересен вариа...

200 гр.колбас

150 гр.сирене краве

200 гр.кашкавал

5 с.л.краве кисело мляко

4 с.л.горчица

Апетитна средиземноморска оризова салата

Тази вкусна рецепта е идеална за летните горещини, защото е лека и се приготвя бързо. От Време за готвене отново са подбрали най-доброт...

2 буркана майонеза

1 буркан кисели краставички

6 бр.моркови

5 бр.картофи

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com