Пригответе си ябълков пай в 4 лесни стъпки

12369
Пригответе си ябълков пай в 4 лесни стъпки
Снимка: iStock/Guliver

Пайовете имат силата да ни накарат да забравим всичките си неприятности и болки. Те сгряват сърцата ни и могат да запълнят стомасите ни по възможно най-удовлетворяващия начин. Пайовете могат да бъдат от много разновидности, включително пайове с тиква и банофе, които са идеални за хора, които обожават десертите, и пикантни пайове като овчарски пай и печена картофена баница.

Един такъв невероятно популярен и любим на всички времена пай е ябълковият пай. Твърди се, че ябълковият пай произхожда от Англия и обикновено се сервира с разбита сметана или сладолед. Вижте рецептата, дадена по-долу, за да направите този апетитен пай у дома само с 4 прости стъпки.

Вегетариански пай, който да си направим у дома

Скоро не бяхме споделяли вегетарианска рецепта, но ето, че е време това да се промени. В тази статия ще ви дадем рецепта за вегетарианс...

Стъпка 1

Смесете заедно ½ чаша бяла захар, ½ чаша кафява захар, 2 ½ супени лъжици рафинирано брашно, 1 ч. Л. Смляна канела, ¼ ч. Л. Смляно индийско орехче и ¼ ч. Л. Смлян джинджифил в купа.

Стъпка 2

Вземете 6 чаши белени и нарязани тръпчиви ябълки и ги смесете с 1 супена лъжица лимонов сок. Към това добавете захарната смес и разбъркайте добре.

Най-вкусният и ЛЕСЕН пай без печене

Печенето на сладкиши, бъркането на платове и всякакви други трудоемки неща от край време са досадни за домакините. Освен, че изискват п...

Стъпка 3

Направете тестото за пай, като комбинирате 2 чаши рафинирано брашно, 2 ч. л. Захар, 1 чаша масло и ½ чаша заквасена сметана в купа. Приберете в хладилника за един час. Вземете едната половина от тестото и го разточете върху леко набрашнена повърхност. Разточете тънко тесто, така че да се побере във формата за пай като краищата излизат с по няколко сантиметра.

Стъпка 4

Поставете тестото върху 9-инчова форма за пай и поставете нарязаните ябълки отгоре. Вземете другата половина от тестото и го разточете плоско. Поставете това върху ябълките. Използвайте палеца и пръстите си, за да притиснете този слой надолу и да го запечатате. Леко нанесете смес от 1 яйчен жълтък и 1 супена лъжица сметана върху горния слой на тестото. Направете четири прореза в слоя с нож и печете на 180 градуса по Целзий за 40 минути.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Орехов сладкиш със сладко от смокини

Вкусен КЕКС с какао и орехи: Бърза рецепта

Маслен сладкиш със сладко от ягоди: Ето каква е тайната

Много лесни и вкусни: Ето как да приготвите перфектните бухтички

Ето как да си приготвите агнешка курбан чорба

Агнешка дроб сарма с ориз и заливка за вашата трапеза

Знаете ли как се правят яйцата по арабски?

Как се овкусява агнешкото месо за Великден?

Как се приготвя традиционната великденска питка?

Мек и пухкав козунак - 2 тайни, които трябва да знае всяка домакиня

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com