Падащи звезди по поръчка

14267
Падащи звезди по поръчка
Снимка: БГНЕС

Скоро ще можем да виждаме падащи звезди по поръчка. Японски учени са изобретили секретна химична формула, която може да провокира метеорни дъждове, пише Space.сom. Сместа ще се поставя в миниатюрни топчета и ще се пуска от спътник.

Японската стартъп компания ALE си сътрудничи с изследователи от няколко университета за създаването на изкуствени метеорни потоци. Предполага се, че за потребителя цената на един паднал метеор ще бъде около $8100. Според изследователите падащият метеор ще бъде достатъчно ярък, за да бъде видян дори в райони със замърсена атмосфера, например в Токио.

Стотици "падащи звезди" ще озарят нощното небе утре

От утре до 25 май ще можем да се насладим на метеоритен поток, който носи интересното име Камелопардалиди и ще премине покрай Земята в ...

Природните метеорни потоци възникват, когато прахът от опашките на кометите се нагрява, преминавайки през земната атмосфера. Прашинките изгарят напълно, без да достигнат Земята, като оставят ярка светеща следа.

Засега химиците пазят в тайна химичния състав на веществото, но компанията съобщава, че разглежда различни химични елементи и обещава, че в случай на лошо време снимката на звездите може да бъде отложена, но не по-малко от 100 минути преди планираното зрелище.

Освен че изкуствените метеорни дъждове ще изглеждат красиво, те ще бъдат от ценност и за учените. Аерокосмическият инженер от Токийския университет Хиронори Шахара разказва, че анализирайки светлината от метеора, учените могат да разберат температурата, плътността и движението на атмосферата.

 

Дъжд от "падащи звезди" в първите нощи на януари

Началото на 2014 г. ще се отличава с по-особен вид на звездното небе – ще имаме добра възможност да наблюдаваме ярките планети, о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии