Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Феноменът и победител в "Като две капки вода" Владимир Зомбори. Кой е той? (СНИМКИ)

14 май 2024, 12:10 часа

Актьорът Владимир Зомбори спечели сърцата на публиката още с първото си изпълнение на сцената на "Като две капки вода". Във всеки следващ лайф на шоуто артистичните му умения се виждаха все повече и той беше определян като "хамелеон" и "индиго", а накрая заслужено и за майстор на имитациите, като стана големият победител на сезон 12 на "Капките".

Пътят към славата

Преди да стане популярен, Зомбори се е изправил пред трудностите, които стоят преди известността. В скорошно интервю за NOVA той призна, че именно благодарение на участието си в телевизионния формат ще му се отворят нови възможности за развитие. "Изял съм горчивите залци, поел съм и шамарите, и погалванията." – казва той за пътя си към популярността. Няколко пъти е бил на косъм да се откаже, но разкрива, че никога не е губил вяра в себе си.

Снимка: Vladimir Zombori/Instagram, фотограф: Павел Червенков

Още: Владимир Зомбори като Майкъл Джексън с безкомпромисна победа в "Като две капки вода"

Кой е Зомбори?

Интересната му фамилия е свързана с унгарски корени. Навремето прадядото на Владимир идва в България от Австро-Унгария като придворен сладкар на Цар Фердинанд.

Владимир Зомбори е известен на зрителите от редица филми и сериали. Той има роли в "Пътят на честта", "Под прикритие", "С река на сърцето", "Мен не ме мислете", "Вина" и др. Участва в историческата драма "Воевода" и драматичния филм "Дъвка за балончета".

Снимка: Vladimir Zombori/Instagram

Още: Владимир Зомбори като Азис с поредна категорична победа в "Като две капки вода"

Роден е през 1988 г. в Пловдив. През 2011 г. завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. д-р Атанас Атанасов, след което става част от трупата на Малък градски театър "Зад канала". Същата година участва и в първия сезон за България на музикалното предаване X Factor. Още тогава той се изявява като добър певец, успява да стигне до финала, но отпада малко преди това. Зомбори е първият носител на новата награда "Андрей Баташов" (2018 г.).

Още: Тотален триумф на Владимир Зомбори като Васил Найденов в "Като две капки вода"

Зомбори за любовта

Нещо по-любимо на актьора освен професията му е жената до него и детето им. С любимата му – актрисата Весела Бабинова, са колеги и се познават много добре, което им помага в професионален план и в семейните отношения. Имат връзка от дълго време, но все още не са женени.

Снимка: Vladimir Zombori/Instagram

Още: Френската комедия "Заклеваш ли се в децата?" с дълги аплодисменти на премиерата си в София

Заомбори посвети едно от изпълненията си в "Капките" на Весела и си личи, че двамата наистина са щастливи заедно и се подкрепят винаги. "Никой не се страхува за сватба. Няма такъв страх. Ние просто чакаме детето да порасне, за да има красив спомен от празника на любовта на майка му и на баща му. Да донесе халките. Да знае какво се случва. Това е нашето изчакване. Това е нашата пауза. Съвсем скоро ще бъде", казва Зомбори за бъдещите планове с половинката си.

Снимка: Vladimir Zombori/Instagram, фотограф: Петър Вълчев

Още:"Зомбори е победител": Зрителите избухнаха разочаровани срещу "Като две капки вода"

Михаела Каръмова
Михаела Каръмова Отговорен редактор
Новините днес