Къщата от медения месец на Елвис Пресли е обявена за продан

25060
Къщата от медения месец на Елвис Пресли е обявена за продан
Снимка: Getty Images / Guliver

Къща на Елвис Пресли в Палм Спрингс, където той и съпругата му Присила се наслаждавали на медения си месец, ще бъде обявена за продажба на цена от 9,5 милиона долара точно за сезона на сватбите.

Елвис и Присила наели къщата за около година. Те подписали договора преди сватбата си в Лас Вегас през 1967 г. и плащали по 21 000 долара на месец за луксозното имение. Днес копие от договора за наем е окачено на стената. Къщата била купена от инвеститор от Бостън чрез тръст през 1987 г. за сумата от 487 500 долара. Тъй като той е голям почитател на Елвис, имението е превърнато в музей, пълен с вещи на Краля на рока, включително сватбени снимки с Присила.

Елвис Пресли - бялото момче, което пее като негър

Днес кралят на рока Елвис Пресли щеше да стане на 79 години. Хитовете му звучат и до днес в цял свят, сякаш никога не е напускал този с...

Романтичното убежище се простира на площ от 510 кв. м. и се състои от серии концентрични кръгове. В къщата няма нито една квадратна стая. Имението, което се намира в квартал Виста Лас Палмас, е построено през 1960 г. и разполага с пет спални и пет бани. То има още плувен басейн и тенис корт.

В момента къщата е отворена за посещения на туристи и се превърна в популярна дестинация за почитателите на Елвис. Всяка година през май там се състои "Уикенд с краля". Тази година в програмата на събитието е включен концерт с участието на имитатори на Краля на рока, Бъди Холи и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com