Почина съпругата на Франсис Форд Копола

2109
Почина съпругата на Франсис Форд Копола
Снимка: Getty Images

Американската режисьорка Елинор Копола, съпруга на автора на култовата трилогия "Кръстникът" Франсис Форд Копола, почина на 87-годишна възраст. Това съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на семейството. Oтбелязва се, че тя е починала в петък, 12 април, в дома си в американския щат Калифорния. Причината за смъртта не е уточнена.

Коя е Елинор Копола

Елинор, която израства в Ориндж каунти, Калифорния, се запознава с Франсис, докато работи като асистент на художествения директор на режисьорския му дебют - продуцирания от Роджър Корман филм на ужасите "Деменция 13" от 1963 г. В рамките на няколко месеца след запознанството си Елинор забременява и двойката се венчава в Лас Вегас през февруари 1963 г. Първородният им син Джан-Карло бързо се превръща в постоянно присъствие във филмите на баща си, както и следващите им деца, Роман, роден през 1965 г., и София, родена през 1971 г.

Джан-Карло, който се вижда на заден план в много от филмите на баща си и започва да се занимава с фотография, умира на 22-годишна възраст при инцидент с лодка през 1986 г.

Снимка: Getty Images

Роман режисира няколко собствени филма и редовно си сътрудничи с Уес Андерсън. Той е президент на филмовата компания на баща си - American Zoetrope, базирана в Сан Франциско. София Копола се превръща в един от най-прочутите режисьори на своето поколение като сценарист и режисьор на филми като "Изгубени в превода" и "Присила", който посвещава на майка си, припомня БТА.

Още: Как "динозаврите" Скорсезе и Копола превзеха социалните мрежи

Елинор Копола е режисьор на документалния филм "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" от 1991 г. за снимките на филма на нейния съпруг "Апокалипсис сега" през 1979 г.

Франсис Форд Копола и Елинор Копола с децата им Роман и София, снимка: Getty Images

Още: Нова версия на филма "Кръстникът 3" излиза скоро

Елинор публикува и книгата "Бележки: За създаването на филма "Апокалипсис сега". Докато филмът се фокусира върху вълненията на снимачната площадка, книгата описва някои от вътрешните преживявания на Елинор, включително предизвикателствата на това да бъдеш омъжена за по-голяма от живота личност. Тя пише, че е била "жена, изолирана от моите приятели, моите дела и моите проекти". Тя също така откровено обсъжда, че Франсис е имал извънбрачна връзка. Въпреки това те остават заедно като семейство да края на живота ѝ. През 2016 г., на 80-годишна възраст, Елинор дебютира като режисьор и сценарист в "Париж може да почака", романтична комедия с Даян Лейн в главната роля. Първоначално Елинор си е поставила за цел да напише само сценария на филма.

"Една сутрин на масата за закуска съпругът ми каза: "Ами ти трябва да го режисираш". Бях напълно изненадана", разказва Елинор и добавя: "Но аз си казах: "Ами, никога преди не съм писала сценарий и никога не съм режисирала, защо не?" Бих казала "защо не" на всичко".

Още: Почина модният дизайнер Роберто Кавали

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Камила е невинна: Истината за развода на Даяна и Чарлз

Вижте как е изглеждала Франциска Йорданова преди Dancing Stars (СНИМКИ)

Здрава Каменова с разтърсващ разказ за битката си с депресията

Катето Евро призна, че се бори с тежък порок

Теодора Духовникова разкри дали дъщерята на Румен Радев - Дарина, е талантлива актриса

Миро с огромно признание към Слави Трифонов

Наум Шопов се подлага на жесток глад, пие само вода

Познахте ли го? Това е Алек Младенов от "Ергенът" като дете (СНИМКА)

Папи Ханс избухна, развалил си отношения с Натали Трифонова заради Dancing Stars

Голям провал за полицаите в "Един за друг"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com