Кой пласира развален кашкавал на учениците в Сливен?

9825
Кой пласира развален кашкавал на учениците в Сливен?
Снимка: Сливен Прес

На областните дирекции на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е препоръчано да не дават информация на граждани и медии във връзка с доставката на плесенясал кашкавал по схемата "Училищно мляко" в сливенските училища. Това предаде кореспондентът на Actualno.com от Сливен.

Миналата седмица класни ръководители и директори сигнализираха, че питомците им са получили кашкавал с плесен за закуска.

Сайтът на Община Сливен с обновена визия в чест на празника на града

Точно днес, в чест на празника на града - Димитровден, официалният сайт на Община Сливен www.sliven.bg излиза с изцяло обновена визия. ...

Етикетът на млечният продукт сочи, че той е произведен на 08.05.2018 г., а срокът му на годност е до 24.06.2019 г. Според Българския държавен стандарт обаче този срок не може да е по-дълъг от 10 месеца.

Директорът на Областната дирекция на БАБХ в Сливен д-р Пламен Пенчев категорично отказа да коментира колко са сигналите, подадени от сливенските училища, кой е реалният доставчик на млечния продукт и какви мерки са предприети за пресичане на следващи гафове, застрашаващи здравето на учениците.

От пресцентъра на БАБХ съобщиха за Actualno.com, че сигналите, подадени към Областната дирекция в Сливен, са два, но не назоваха конкретната фирма, доставила разваления кашкавал, с мотива, че в момента текат спешни проверки. Очаква се те да приключат до няколко дни.

Началникът на Регионалното управление по образованието в Сливен Боян Аксаков каза за Actualno.com, че храните по програмата „Училищно мляко” се осигуряват по договор между самите учебните заведения и фирма-доставчик, избрана от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ), а контролът върху качеството на млечните продукти се осъществява от Агенцията по безопасност на храните. Той увери, че веднага след първия подаден от начално училище „Васил Левски” сигнал за плесенясал кашкавал е потърсил за съдействието на Областната дирекция на БАБХ.

Нов градски парк беше открит в Сливен

Създаването на новата територия за отдих и спорт е част от проекта „Подобряване на градската среда на Сливен”, финансиран о...

От думите му стана ясно, че генерален доставчик за град Сливен по схемата "Училищно мляко" на ДФЗ е хасковската фирма "Млечни продукти Тракия" и тя работи с почти всички начални и основни училища в града. Според запознати обаче реалният производител на мухлясалия продукт е от Ямбол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЛИВЕН:

11 арестувани след спецакция в Сливенско

Държавна помощ за болницата в Котел: Правителството трябва да реши

Полицаи спасиха удавник в Сливен

Свещеници от Сливен излизат на протест: Несъгласни са със Светия синод

След дълго ходене по мъките: Върнаха шофьорската книжка на оправданата за дрифтиране в двора на КАТ

Издирват 18-годишно момиче от Сливен (СНИМКА)

Наказание за диспечера, отказал линейка на жена в Сливен

Отказаха й линейка: Жена почина в такси напът за болницата

"Спукаха му главата": 8-годишно дете е пребито, докато си купува вафли в село Градец

Сливен се сбогува с митрополит Йоаникий

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com