5 общини създават "Туристически район Родопи"

1362
5 общини създават "Туристически район Родопи"

Пет общини и три туристически сдружения стартираха създаването на Организация за управление на Туристическия район Родопи.

Под егидата на областния управител Недялко Славов се е провело работно заседание за формиране на учредителен комитет на организацията. Съгласно схемата на туристическо райониране, Смолян е център на Туристически район Родопи. В учредителния комитет участват общините Смолян, Чепеларе, Велинград, Маджарово и Доспат, Регионалната туристическа асоциация „Родопи” и туристическите сдружения в Смолян и Велинград. Очаква се да се присъединят и други от общо 27-те общини, които попадат в обхвата на район Родопи, предаде Дарик.

Над 330 родопчани се събраха на Родопска среща в Асеновград

Над 330 родопчани се събраха на Родопска среща в Асеновград. Това е традиционно събитие, което се провежда в асеновградски регион от 19...

Плановете са до края на годината да бъде учредена Организацията за управление на район „Родопи”, посочи заместник-областният управител Тодор Бозуков. Според него е много важно да бъдат обединени усилията на всички общини, регионални сдружения, неправителствени организации институции, работещи в сферата на туризма за създаването на регионални туристически продукти и за общи маркетинг и реклама на потенциала на района. Обсъден е график на дейностите, свързани с учредяването на организацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян