Бус с кроасани се обърна на пътя през Рожен

892
Бус с кроасани се обърна на пътя през Рожен
Снимка: Actualno.com

Товарен бус се обърна и затвори за кратко време пътя през прохода Рожен.

Катастрофата станала преди обяд днес. Товарният бус е на фирма от Плевен. Водачът карал кроасани към Смолян. При преобръщането е затворил двете платна.

Обсъждат бюджета на община Смолян, а МФ спира 2,9 млн. от него

За 17,30 часа тази вечер е свикано обществено обсъждане за бюджета на община Смолян през 2018 г. Обявлението бе пуснато на 20 декември ...

"Няма жертви и пострадали. Шофьорът е невредим, пътувал е сам. Има само материални щети. От полицията се отзовахме на място, за да обезопасим движението. Едното платно много бързо бе отворено за движение. Пътят не е блокиран. По първоначални данни причината за катастрофата е несъобразена скорост", каза шефът на ОД на МВР - Смолян комисар Николай Димов.

По-рано тази сутрин внезапно пресичане на пешеходец стана причина за верижна катастрофа на кръстовището до театъра и областната болница.

„Специално внимание трябва да се обърне на пешеходците да не рискуват живота и здравето си с внезапни решения за пресичане. Причината е неспазване на дистанция и несъобразена скорост, но твърде често пешеходците внезапно тръгват да пресичат, независимо дали има или няма пешеходна пътека и това поставя водачите в невъзможност да предприемат действия по спирането“, коментира комисар Сийка Забилева, говорител на ОД на МВР - Смолян.

По думите й катастрофите на пешеходни пътеки зачестяват напоследък. Отговорността на водача е да намали скоростта, за да може да спре пред пешеходна пътека, но даже и с 20 км в час да се движи, ако спре внезапно другият след него рискува да се удари в спрелия. „Доста рисковано поведение, при това през зимата и граничи с безотговорност“, коментира комисар Забилева.

Кметски наместник с пробация за 17 недействителни подписа

С пробация за срок от 18 месеца е наказан кметският наместник на смолянското село Соколовци Катя Л. за извършени от нея 17 нотариални з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян