Изпълнителният директор на „Пампорово“ АД: Легловата база в курорта видимо не достига

7707
Изпълнителният директор на „Пампорово“ АД: Легловата база в курорта видимо не достига

Легловата база в курорта видимо започва да не достига, заяви изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков на пресконференция днес в София.

Емблематичният за курорта хотел „Перелик“ вече е 100% реновиран и от 3 звезди е вече 5-звезден. А според него е изключително важно в един курорт да има баланс между брой писти, дължина на писти, брой оръдия за сняг, брой снегоутъпкващи машини и леглова база.

Играй и спечели спа уикенд в 5-звезден хотел в Пампорово

Зимата е най-подходящото време да се отдадем на заслужена почивка в планината, където да сме обградени от красиви снежни гледки. И тъй...

Беляков каза, че е сериозен ръстът на записалите се британски туристи – с 60%, а на ирландските – със 100%, което не било очаквано. По думите му има огромно търсене към Пампорово и Мечи чал от балканските страни и традиционно силно от наши сънародници.

До 2-3 години той очаква ски зона Мечи чал да придобие вида на Пампорово.

„Не само, че самият общ продукт ще бъде още по-привлекателен за хората, двете ски зони ще си бъдат и конкуренция една на друга. И категорично това ще е най-голямата ски зона не само в България, а на Балканите“, подчерта изпълнителният директор на „Пампорово“ АД.

300 оръдия за сняг работят по 15-те писти на Пампорово. Те са били сериозно обновени преди сезона. В момента работят на максимум при много ниски температури, разположени с добра плътност по ски зоната.

„Самите пространства тази година за каране на ски са доста по-големи. Трудни, тесни и опасни участъци тази година са значително подобрени“, каза Беляков.

Монтират предпазни огради по рискови участъци между Смолян и Пампорово

Предпазни огради по най-опасните участъци между Смолян и Пампорово монтира консорциумът, чийто ангажимент до края на тази зима е да под...

Той съобщи, че дружеството е претърпяло сериозна финансова щета за стотици хиляди лева още преди старта на сезона.

„На 2 декември имахме подготвени и заснежени шест писти - нещо, което не се е случвало в историята ни. Тогава падна най-големият дъжд, който аз съм виждал в Пампорово през последните 8-9 години. За 8-10 часа изми буквално всичко. Оттогава досега преминахме през големи крайности. Огромните ни притеснения за целия труд, който положихме през ноември и началото на декември ни донесе огромно разочарование. В момента пък сме на прага на първия силен уикенд с почти 100% отворена ски зона“, посочи изпълнителният директор.

Ски зона Мечи чал, с която Пампорово вече се рекламира като общ продукт, също ще бъде отворена в събота. До четвъртък, включително, цената за лифт карта е 25 лева, а след това ще си бъде 55 лв. за двете зони. Пакет семейни лифт карти се предлагат и за двете ски зони, и само за Мечи чал.

Според Беляков българските ски курорти веднъж завинаги трябва да се отървем от „прокобата“ да бъдат евтини.

2500 студенти ще празнуват в Смолянско, 2000 от тях – в Пампорово

Общо 2500 студенти ще празнуват 8-ми декември в Смолянска област. 2000 от тях са избрали хотели в Пампорово. Уточнени са заведенията, х...

„Няма как да бъдем евтини, не трябва да се хвалим наляво и надясно, че сме евтина дестинация, да печелим разни призови класации от това, че сме евтини. Лифт картата трябва да е с 30-40% по-скъпа, за да излиза сметката на ски операторите, но ние не можем да си го позволим. Щом се вдигат заплатите в сектора, значи може да се вдигнат и цените, секторът да се развива. Няма нищо лошо в това. И разберете, инвестициите са огромни. Щетата от онзи валеж в началото на месеца е за стотици хиляди лева. Такъв удар не бяхме получавали, откакто аз съм в „Пампорово“ АД“, подчерта той .

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян